Lihula tillukesed jalgpallurid mängisid Paikusel Vapruse noortega

Lõuna-Läänemaa JK U9 võistkond. Foto: Annika Jakobson
Lõuna-Läänemaa JK U9 võistkond. Foto: Annika Jakobson

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kõige nooremad, 6-8-aastased jalgpallilapsed osalesid Paikuse spordipäeval, kus Pärnu JK Vapruse Paikuse noortegrupp võõrustas lõunaläänlasi oma uhkes spordikeskuses.

Mõlema klubi lapsed alustavad kevadel mängimist ka Eesti noorte meistrivõistlustel. Ühtlasi oligi see lastele järjekordseks treeninguks võistlusolukorras. Detsembris mängisid lõunaläänlased kodus Pärnu JK Vaprus lastega, jaanuaris toimus Lihulas lasteturniir. Nüüd sõitsid külla Paikusele ja kuu lõpus toimub Lihulas laste jalgpalliturniir. Selliste sammudega läheb klubi kevadeni välja.

Nii saavad pisikesed pallivõlurid piisavalt harjutada. Võistlusolukord on vajalik treeningute vahele. Lapsed saavad mängida erinevate vastastega. Eelkõige saavad ainult viis kuud koos harjutanud lapsed teineteisega tuttavaks. Õpivad teineteist tundma ja tunnevad üksteisest palliplatsil suurt rõõmu.

Nagu ikka aastakümnete jooksul on Lõuna-Läänemaa JK võistkonnad koosnenud ümberkaudsete maakoolide lastest. Erinevate koolide erinevad lapsed on ülioluline väärtus. Laste ühtseks võistkonnaks vormimine on ülihuvitav ja vastutusrikas töö.

Ka sellel korral oli võistkonnas lapsi Lihula gümnaasiumist, Lihula lasteaiast, Kõmsi algkoolist ja Virtsu koolist.

Klubi treenerid Jaanus Getreu ja Peeter Idvani jagasid 17 tüdrukut-poissi kolme võistkonda. Iga väikese mängu järel vahetati tiime nii, et kõik saaksid võrdselt mänguaega ja tunneksid mängimisest rõõmu. Üheks tiimiks oli meil näiteks täiesti eraldi tüdrukute võistkond.

Lapsed olid taas tublid. Tubliks olemine selles vanuses ei pea tähendama palju keegi väravaid lööb, või kes võidab. Siin loeb eelkõige lust ja rõõm ning sõbrale mängus abikäe ulatamine ja tema tunnustamine.
Muidugi said pisikesed jalgpallurid väravatelöömisega ka hakkama. Seda sama suutsid ka Paikuse lapsed. Seega tuli ühest 1,5 tunnisest sõprusmängust tõeliselt huvitav jalgpallilahing.

Ja kui tribüünidelt elasid mängule kaasa veel võistkonnaga kaasa sõitnud lapsevanemad, ei olegi väikestele spordilastele muud vaja.

Lõpuks teatas vastaste treener, et Lõuna-Läänemaa JK oli saanud palli võrku seitsmel ja Paikuse lapsed viiel korral. Mõlemale võistkonnale oli preemiaks suur kommikott ja rõõmsad lapsed kogunesid ühispildile.

Paikusel mängisid Ketely Alpius, Emily Alpius, Johanna Tšekenjuk, Heleene Leemets, Eliisabet Kamarik, Kairon Omar Ploomipuu, Keron Kamarik, Mattias Idvani, Tarvi Tiidussalu, August Reinmaa, Leek Linnupõld, Romel-Rio Kesküla, Jan-Robin Luik, Romec Vatter, Kaarel Tšekenjuk, Rasmus Karm, Romet Tšorni.

Nüüd on lapsi ootamas kodune Lihula saaliturniir 27. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments