Virtsu kooli kergejõustiklased tõid Pärnumaa MV kolm medalit

Virtsu noored kergejõustiklased. Foto: Moonika Pärna
Virtsu noored kergejõustiklased. Foto: Moonika Pärna

Pärnu kergejõustikuhallis toimusid reedel Pärnumaa kergejõustikuvõistlused, kus selgitati Pärnumaa noorte parimad sisekergejõustikus.

Keerulisele viiruseajale vaatamata oli võistlustules 19 kooli kergejõustikunoored. Teistega koos läksid meistrivõistluste medalite jahile ka Virtsu kooli sportlased.

Pärnumaa iga võistlus nii staadionil, kui kergejõustikuhallis, nii noortele, kui vanadele on nii nagu peab. Just selles mõttes, et jooksude tulemused fikseeritakse elektiajaga. Õues ka tuulemõõtjaga, mida kasutatakse ka näiteks kaugushüppes. Sisetingimustes tuulemõõtjat ei kasutata, kuid sportlased saavad elektiaegadest teada oma vormi täpse seisu.

Kaks Virtsu kooli sportlast tegid suurepärase võistluse. Kertu Kesküla, kes võistles neidude U16 vanuseklassis, alustas võistluspäeva 10. kohaga 60 meetri jooksus.Lihulas kergejõustikutreeningutel hoolsalt osalev Kesküla sprintis taas hea aja. Täpselt kuu aega tagasi jooksis ta samas hallis ajaks 9.59. Nüüd näitas finišikell täpset samat aega. Kümme korda pikemal distantsil, ehk 600 meetri jooksus oli ta kuuenda koha omanik. Ajaks isiklik rekord 2.11,60.

Kuid medalita noor kergejõustiklane ei jäänud. Selle saavutas ta kõrgushüppes. Tulemusega 1.30 võitis ta pronksmedali.

Joonas Vestli kaitses väikese maakooli au noormeeste U18 vanusegrupis. Ta tegi kaasa kahel alal ja võttis maksimumi. Tema peaalal kuulitõukes tõukasid kõik noormehed viie kilogrammist raudmuna üle kümne meetri. Vestli tegi väga stabiilse võistluse ja saavutas korraliku isikliku rekordiga 11.27 hõbemedali. Tema kõik kuus katset mahtusid 43 sentimeetri ssisse. Veel läks neli aastat Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis Eesti noorte meistrivõistlustel mänginud sportlane end proovile panema kõrgushüppes, kus ületas kõik kõrgused kuni 1.45-ni esimesel katsel. Järgmine kõrgus, 1.50 tuli kolmel korral imeõrnast puudutusest maha, kuid 1.45 ja uus isiklik rekord andsid siingi hõbemedali.

Nüüd on noori kergejõustiklasi ees ootamas Lihula spordihoones veebruari teises pooles toimuv Lääneranna noorte kergejõustikupäev.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments