Küttepuude ostmine läheb kallimaks

Elen Freivald

elen@le.ee

Puuriit. Foto: Arvo Tarmula

Mitmed Läänemaa küttepuude müüjad kergitavad hindu ja hoiatavad, et kevadel võib hind veelgi tõusta.

Eesti puidumüügikeskuse tegevjuhi Einar Rannula sõnul kergitavad küttepuude hinda nii kohalikud kui ka üleeuroopalised tegurid. „Hinnasurve tuleb mitmelt poolt,” ütles ta.

Lääne, Harju- ja Raplamaal metsandusega tegeleva ettevõtte Lääne Saemees juhataja Ivar Morozi sõnul on võrreldes suvega küttepuude hind tõusnud ja tõuseb ka kevadel. „Vaadates kütuse- ja ka elektrihindu, pole võimalik odavamalt müüa,” ütles ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jajah
2 aastat tagasi

No kui härrad, kes vahepeal rikastusid on kõik maad ja metsad kokku ostnud, siis ei olegi enam midagi öelda. Tugev klassivahe on Eestis juba saavutatud.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Ärge virisege midagi,peaasi et oleme hästi kaitstud ! Muidu tuleb Putin oma odava elektri,gaasiga ja rikub meie eduloo täielikult ära ?

Madis
2 aastat tagasi

Alla 150 EUR ruum pole mõtet enam kuiva küttepuud müia

Häda abiks
2 aastat tagasi
Reply to  Madis

to Madis. Palju siis päevakäive on? Millal Swedpänki ära ostad?

Jenkem
2 aastat tagasi

Hahaha töölistele makstakse ükskõik mis reformi ajal ikka kopikaid…

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Kui palju meie inimesi pani oma päritavad maad – metsad huugama, et esimene lääne auto(romu), kilulinna korterilaenu sissemaks, lõunamaa reis, lastele lapsepõlve pikendust vms endale lubada. Nüüd kus ressursid ilusaks lääne elustiiliks hakkavad otsa saama, oleks parem kui rahva seas oleks rohkem inimesi kellel midagi püsivamat hinge taga. Aga nüüd maksab metsamaa 5000 hektari pealt, isegi siis kui sealt mets ära raiutud. Fondid ja firmad ostavad seda kokku ja enam lihtsurelik löögile ei saa. Need asjad tabavad meid alati “ootamatult”, nagu meie juhid siis tavatsevad kurta ja tagajärgedega kangelaslikku võitlust pidama asuvad? Millised on järgmised “ootamatused”?

Oeh
2 aastat tagasi

oleks pidanud need puud siis eelmisel aastal ära ostma, siis ei saaks neid nüüd kallimalt müüa. Puude hind tõesti seistes tõuseb. Puu kuivab, hind tõuseb.

See et
2 aastat tagasi
Reply to  Oeh

Kuivati peaks ju elektri pealt töötama. Metsakuiv on jah teine asi, aga see on ka palju odavam ja kuivata oma hoovis kui tahad.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Seoses karmide aegadega meenub anekdoot:
Võõras koputab uksele ja küsib – kas küttepuid on tarvis?
Peremees vastab – ei ole,
läheb järgmisel hommikul õue ja märkab – puuriit läinud!

AGA
2 aastat tagasi

Need puud on juba tehtud eelisel aastal, kas seistes puude hind iseenesest tõuseb, missugune üleeuroopaline tegur see siis on, puude hind peaks tõusma alles uutele puudele, tegevjuht võiks ennast asjaga kurssi viia,aga mitte petta inimesi.

ei ole
2 aastat tagasi
Reply to  AGA

Ja mis raha eest ta uued puud ostab ja valmis teeb?
Ega sisseostu puu pole ama hinnaga, elekter kallim ja tööjõud kallim.

Võiks ennem ikka mõelda kui suu lahti teed.

Jap
2 aastat tagasi
Reply to  ei ole

Ennäh krantsi!:ütles tuttav ,kui tolmuharja suurune pitsu tal hammastega perse küljes rippus ja ennast ilmselt herefordi suuruse veisena kujutas.Nii kujutab praegu kah 0,5 puisteruumi küttepuu müüja,et müüb hoopis 5 tm. ja hind muidugi sellele vastav koheselt!

Noor
2 aastat tagasi
Reply to  AGA

Üleeuroopaline tegur on üldine energiakriis.Ja puude hind tõuseb vastavalt turule,sõltumata sellele,millal omanik nad riita ladus See on äri.