Haapsalust pärit „pätt või pühak” kinoekraanil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

"Pätt või pühak" filmiplakat.
“Pätt või pühak” filmiplakat.

Reedel ja teisipäeval näeb Haapsalu kultuurikeskuse kinos Haapsalust pärit arhitektist Raul Vaiksoost kõnelevat Mattias Veermetsa dokumentaalfilmi „Pätt või pühak”.

„Ma olen tegelikult Haapsalu poiss,” on Vaiksoo tunnistanud mitmes intervjuus. Tema isa Elmar Vaiksoo oli Haapsalus ajalehe Töörahva Lipp vastutav sekretär. Pärast Haapsalu 8-kl kooli lõpetamist läks Vaiksoo õppima Nõo keskkooli ja hiljem lõpetas cum laude Eesti riikliku kunstiinstituudi.

Filmi „Pätt ja pühak” autorid on öelnud, et arhitekt Raul Vaiksoo marsib sõgeduse ja geniaalsuse piirimail, väänates reegleid, siunates digimaailma ja nautides elu kõige kiuste. Tal ei ole siiani mobiiltelefoni, ta ei juhi autot ja ta keeldub igasugusest kiirustamisest. Ometi jõuab tunnustatud arhitekt alati minuti pealt nii tellijatega kohtuma, loenguid andma kui ka pöörastele väljasõitudele koos sõpradega.

„Pätt või pühak” linastub Haapsalu kinos 28. jaanuaril kl 17.30 ja 1. veebruaril kl 15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments