Kaie Ilves on pressipreemia nominent

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kaie Ilves. Foto Andres Hion

Lääne Elu ajakirjanik Kaie Ilves kandideerib oma artikliga Lihula raamatukokku üle viidud postipunktist ajakirjanduspreemiale.

20. mai Lääne Elus ilmunud Ilvese artikkel „Postipunkt raamatukogus – õnnistus või katastroof“ on ajakirjanduspreemia nominent maakonnalehtede olemusloo, intervjuu või reportaaži kategoorias. Artikkel kirjeldab elu Lihula raamatukogus pärast seda kui Lihulas suleti postkontor ja Lihula raamatukogutöötajad pidid oma töö kõrvalt hakkama tegema ka postipunkti tööd, saamat vastavat koolitust ja lisatasu.

Samas kategoorias kandieerivad ajakirjanduspreemiale veel Laurin Habakuk ja Kiira Udu Pärnu Postimehes 6. juunil ilmunud lugudega „Karm reaalsus: küber- või telefonipetise ohvriks võib langeda igaüks“ ja „Häbi ja hirmu vastu aitab rääkimine“ ja 22. juunil ilmunud looga „Armukelmid võtavad ohvritelt eluisu“ ning Anu Viita-Neuhaus Virumaa Teatajas 20. märtsil ilmunud looga „Koroonaosakonna südames kõigutakse kahe maailma vahel“.

Maakonnalehe uudise nominendid on Aivar Ojaperv Virumaa Teatajas 28. septembril ilmunud looga „Volikogudesse kandideerivad ka endised röövlid, narkomaanid ja pisipätid“, Marko Suurmägi Sakalas ilmunud lugude seeriaga raskes seisus haigetest Mulgi Häärberis (23. märtsil „Raskes seisus haiged ja lukus uksed. Prokuratuur asub Mulgi Häärberit uurima“, 26. märtsil „Koroona suurendas kiirabi sõite Mulgi Häärberisse kümme korda“ ja 2. septembril „Mulgi Häärber peab trahviähvardusel töötajaid juurde palkama ja suunama appikutsesignaali sinna, kus keegi kuuleb“) ning Maarius Suviste Lõuna-Eesti Postimehes ilmunud lugude seeriaga sellest, kuidas Otepää vald jättis puudega lapse ilma ranitsatoetusest (13. oktoobril „Otepää vald jättis puudega lapse ranitsatoetuseta“, 19. novembril „Madise: Otepää vald kohtleb puudega last ebavõrdselt“ ja 15. detsembril ilmunud „Otepää vald lõpetas puudega lapse ebavõrdse kohtlemise“).

Arvamuse kategooria nominendid on Erik Gamzejev Põhjarannikus 17. märtsil ilmunud looga „Rohepööre Ida-Virumaal – tempo tapab“, Aivar Hundimägi Lääne-Virumaa Uudistes 15. detsembril ilmunud looga „Virumaa vallajuhid saavad Eesti parimat palka“, Märt Pilme Pärnu Postimehes 6. novembril ilmunud looga „Enne kui sain isaks“ ja Marko Suurmägi Sakalas 2. novembril ilmunud arvamusega „Skulptuuriga ei ole mõtete kohut käia ehk Ausammas kobarkäkile“.

Eesti meediaettevõtete liidu žürii valis teisipäeval välja parimad maakonnalehtedes ilmunud uudised, arvamused ja olemuslood. Võitjad tehakse teatavaks 17. veebruaril toimuval 2021. aasta ajakirjandusauhindade tseremoonial Tallinnas erinevate tubade klubis.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks diplomi ja 1000 eurot. Preemiaid rahastavad Ekspress Kirjastus, Äripäev ja Õhtuleht Kirjastus.

Žürii tööd juhtis Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi. Žüriisse kuulusid Tartu Ülikooli ajakirjandussotsioloogia dotsent Ragne Kõuts-Klemm, Võrumaa Teataja peatoimetaja Kalev Annom, meediaõppejõud ja -koolitaja Väino Koorberg ning Raadio Kadi juhatuse liige Gunnar Siiner. Aivar Hundimägi arvamuse kategooria arutelul ei osalenud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments