Neli Läänemaaga seotud inimest kandideerivad riiklikule kultuuri aastapreemiale

Lääne Elu

info@le.ee

Marko Kekišev kandideerib riiklikule kultuuri aastapreemiale. Foto: Malle-Liisa Raigla

Riiklikele kultuuripreemiatele esitati 71 kandidaati – 37 elutööpreemiale ja 34 aastapreemiale. Aastapreemiale esitatute seas on ka mitu läänlast või Läänemaagqa seotud ürituse korraldajat – Endrik Üksvärav, Marko Kekišev, Ronja Soopan ja Urmas Lüüs.

„Preemiatele esitatud paistavad vaieldamatult silma enda aastatepikkuse valdkondliku elutööga, eeskujuga uutele põlvkondadele või möödunud aastal loodu ja saavutatuga. Tänan südamest kõiki, kes tõid esile Eesti kultuuri ja sporti märkimisväärselt panustanud inimesi – komisjonini jõudis palju väärikaid ja olulisi kandidaate,“ rääkis kultuuriminister Tiit Terik.

Kultuuri aastapreemiale avalikkuseni jõudnud väljapaistvate tööde eest esitati 34 kandidaati. Viis preemiat suurusega 9 600 eurot antakse eelmisel kalendriaastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate tööde eest.

Teiste seas on preemiale esitatud Eesti regionaalse muusikaelu tähtsustamise ja edendamise eest kõrgetasemelise kontserttegevusega Endrik Üksvärav, Haapsalu graafilise disaini festivali korraldamise eest Marko Kekišev, European Jazz Conference’i eduka läbiviimise eest Ronja Soopan, loovuurimuse „Experiential Heuristics in Fiction Film Cinematography“ eest Elen Lotman ja näituse „Teatavate piiride poolsusest“ Urmas Lüüs – eest Hobusepea galeriis. Esitaja varasem preemia laureaat Flo Kasearu;

Riiklike kultuuripreemiate määramise otsustab valitsus komisjoni ettepaneku alusel. Kultuuripreemiate komisjoni kuuluvad kultuuriminister Tiit Terik, Maria Arusoo, Luule Epner, Tõnis Kahu, Katrin Koov, Tiina Lokk-Tramberg, Toomas Luhats, Iris Oja, Peeter Pere, Johanna Ross, Jaanus Samma, Triin Soone ning Triinu Tamm.

Preemiate laureaadid selguvad veebruaris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments