Virgo Valliku värav kandideerib Premium Liiga aasta ilusaima värava tiitlile

Viis sekundit tagasi on Virgo Vallik löönud oma debüütvärava Premium Liigas. Just see osutus 1:0 võiduväravaks Nõmme Kalju FC üle. Foto: Liisi Troska
Viis sekundit tagasi on Virgo Vallik löönud oma debüütvärava Premium Liigas. Just see osutus 1:0 võiduväravaks Nõmme Kalju FC üle. Foto: Liisi Troska

2011. aastast on Premium Liigas valitud hooaja kõige ilusamat väravat, tiitlile kandideerib ka Lõuna-Läänemaa noormehe Virgo Valliku löödud värav.

Igal kuul valisid fännid Soccernet.ee lehel viie ilusaima värava seast kuu ilusama. Nii kogunes sellel aastal kümme kandidaati, üks ilusaim, kui teine. Eriti annab ilusale ja efektsele väraval kaalu juurde tõsiasi, kui see osutub veel võiduväravaks.

Just ühe sellisega sai oma Premium Liiga debüüthooajal hakkama Tuudilt pärit Virgo Vallik. Oma debüüthooaja neljandas kõrgliigamängus 18. aprillil usaldasid Pärnu JK Vapruse ründaja treenerid platsile mängu 67. minutil.

See, millega paar kuud varem 18-aastaseks saanud ülikiire ründaja hakkama sai, pani ahhetama kogu Eesti jalgpalliüldsuse. Eneskindlalt mängis ta väljakusügavusest kaitsjate poolt tulnud palli peaga endale ette ja jooksis 70 meetrit palliga kõik vastasmängijad üle.

Rünnaku lõpetamine oli ülimeisterlik, Eesti koondise väravavahi Marko Meeritsa mängis ta taha posti suunatud löögiga selgelt üle.

Just Valliku värav oli mängu ainus, mis tähistas võiduväravat Nõmme Kalju FC üle. Nimetatud võiduvärav osutus ülekaalukalt Premium Liiga aprillikuu ilusaimaks väravaks. Nüüd kandideerib see imeline sooritus kogu hooaja kümne ilusaima soorituse hulgast parima tiitlile.

Virgo Vallik alustas sportimisega nüüdseks suletud Tuudi algkoolis. Jalgpallitreeningutega tegi ta algust Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis. Oma kasvatajaklubi esindas ta Eesti noorte meistrivõistlustel 41 kohtumises ja lõi seal uskumatud 55 väravat.

Põhikooli lõpuklassides treenis ta juba paralleelselt Pärnu JK Vapruse noortesüsteemis. 2018. aastal oli ta U17 Eliitliiga resultatiivseim mängija 22 väravaga.

Premium Liiga debüüdi tegi ta 2021. aastal 18-aastasena. Eelmisel aastal sõlmis ta klubiga ka 3,5 aastase lepingu. Kokku käis ta 2021 aastal Pärnu JK Vapruse särgis kõrgseltskonnas platsil 27 kohtumises ja lõi kolm väravat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments