Haapsalu kergejõustiklased alustasid uut aastat edukalt

Haapsalu kergejõustikuklubi noored Elisabeth Kovtun ja Anna-Britt Aser. Foto: erakogu
Haapsalu kergejõustikuklubi noored Elisabeth Kovtun ja Anna-Britt Aser. Foto: erakogu

Pikki aastaid avab uue kergejõustikuaasta Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis 2. jaanuaril toimuv teivashüppe Grand Prix võistlus.

Võistlusel, kus osaleb alati suurem osa iga vanuseklassi Eesti paremikust, näitasid Haapsalu noored treeneri Kaja Ladva käe all häid tulemusi.

Tütarlaste U14(2009-2010 sünniaasta) kuulitõukes olid väga tublid Anna-Britt Aser ja Elisabeth Kovtun. Mõlemad sportlased tõukasid kahe kilogrammist kuuli üle üheksa meetri. Anna-Britt 9.24 ja Elisabeth 9.21. See andis neile vastavalt neljanda ja viienda koha.

Aser jooksis veel 60 meetrit tõkkeid ajaga 11.02 ja oli seal kümnes. Kovtun ületas seitsmenda koha vääriliselt teivashüppes kõrguse 2.15.

Sama vande poiste teivashüppes sai samuti seitsmenda koha Mikk Mihkel Koppe. Talle tulemuseks 1.85. Sama resultaadiga oli treeningukaaslase järel üheksas Christopher Kuusik.

Neidude U18 (2005-2006. aastal sündinute) kuulitõukes oli taas väga tubli Emma Kathrina Hein. Ühel oma tugevamal alal sai ta kolmanda koha, tõugates 11.65. Selles vanuses neiud tõukavad kolmekilost kuuli.

60 meetri tõkkejooksu ülitihedas jooksus oli ta kuues, selle andis talle tulemus 9.49.

Vana-aasta eelviimasel päeval tegi aga üle nelja aasta sisevõistlustel oma etteaste kuulitõukaja Fred Vali. Endiselt oma sünnilinna klubi esindav, kuu tagasi 45 aastaseks saanud sportlane tõukas Audentese spordiklubi kuulivõistlusel 14.67. Sellega ta võistluse ka võitis.

Eelmine välihooaeg jäi vanameistril vahele. Kuid aastatel 2014-2019, kuus hooaega järjest Eesti edetabelis viie parema sekks mahtunud kuulitõukajal on selleks sisehooajaks plaan. „Soovin osaleda Eesti meistrivõistlustel. Neli aastat pole siseringis käinud. Loodan meetri paari kuuga juurde saada,” ütles Vali.

Aastal 2019 Lihulas 17.30 isiklikuks rekordiks tõuganud Fred Vali on kindlasti medalivõiduks Eesti meistrivõistlustel võimeline.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments