Lääne Malevlane: suvelaager Spekter

Lääne Elu

info@le.ee

Läänlaste ja hiidlaste suvelaager Spekter oli militaarse suunitlusega. Foto Helina Meister

Hiiumaa ja Läänemaa ühendasid jõud ja korraldasid suurlaagri Spekter raames 15.–18. juunil noortele laagri Emmastes.

Laagrisse olid kutsutud ka noored, kes organisatsiooni ei kuulu, ning kaasatud olid ka vahvad poisid ja nende juhendaja Haapsalu hoolekandekeskusest. Kokku osales laagris 143 noort ja 41 juhendajat.

Suurlaager annab noortele võimaluse ühiselt aega veeta ja tegeleda õppetööga, mis hõlmab organisatsiooniga seotud teadmisi, loodustarkusi, orienteerumist ja mitmesuguseid sportlikke tegevusi.

Igal laagril peab olema teema ja läbiv joon, seekord oli see militaarteema. Noored jaotati kompaniideks, mis omakorda jagunesid rühmadeks ja jagudeks. Igal rühmal oli oma lipp, mida tuli hoolega valvata, sest selle kaotamisel või, veel hullem, varguse ohvriks langedes tuli see välja lunastada.

Rühmade või kompaniide kaupa käidi töötubades, kus õpiti tuletegemisega seotud tarkusi ja ohutust, esmaabi, paracord-käepaela tegemist, varjualuse ülespanekut, käemärkide abil liikumist ja marssimist. Laste suur lemmik oli airsoft’i lahing.

Spordipäev oli korraldatud nii, et noored said rannas praktilisi kogemusi päästevesti kasutamisel, kannatanu abistamisel ja transportimisel kanderaamiga, katsetada, kas võõra telefoni kasutamisel osatakse kiirelt hädaabikõne teha. Viimane võistlus oli rühmadevaheline köievedu, mis viidi läbi vees ja pakkus mõnusat jahutust kõigile osalejatele.

Pühapäevasel orienteerumisel said laagerdajad praktiseerida eelmistel päevadel saadud oskusi – auastmete tundmist, teadmisi esmaabist ja varjualuste püstitamist.

Läänlaste ja hiidlaste ühiselt korraldatud laager oli edukas ning neli päeva kestnud üritus läks linnulennul.

Helina Meister

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments