Haapsalu noortennisistid mängisid esimest korda Mastersil

P14 noorte GP Gregor Trave, Egert Trave, Keven Ungert ja Patrik Kaljula. Foto: Vello Kuhi
P14 noorte GP Gregor Trave, Egert Trave, Keven Ungert ja Patrik Kaljula. Foto: Vello Kuhi

Alexela Mastersi nime kandvale Eesti tenniseliidu noorte aastalõputurniirile pääsesid esimest korda ka kaks Haapsalu tennisekooli mängijat.

Tallinnas Tondi tennisekeskuses peetud turniirile pääses mängima iga vanuseklassi kaheksa paremat. Haapsallastest sai turniirile P14 vanuseklassis Patrik Rainer Kaljula ja P12 vanuseklassis Egert Trave.

Travel õnnestus võita esimene mäng Kristian Ruudi Sepa vastu 6-3 6-4 ja nii oli koht esimese nelja hulgas tagatud. Poolfinaalis kohtus ta esimese asetuse Ken Inkiga ja tulemus 6-1 6-0 Inki kasuks näitas praegust jõudude vahekorda. Kolmanda koha mängus kohtus Trave edetabeli kolmanda Konrad Pungeriga ja kaotas 2-6 2-6. Aasta Mastersil poolfinaali jõudmine oli Travel tubli tulemus ja näitab tema mänguklassi tõusu sellel aastal.

Kaljula kohtus esimeses ringis Markus Valtsoniga ja pidi tunnistama vastase paremust 1-6 2-6. Kaljula vigastas mängus oma hüppeliigest ja see ei lubanud tal juba teises setis täie jõuga mängida. Seetõttu oli ta sunnitud ka järgmistest mängudest loobuma.

Nii Kaljula kui Trave tenniseaasta võib lugeda kordaläinuks. Mõlemad saavutasid turniiridel mitmeid auhinnalisi kohti ja aasta lõpuks Mastersile jõudmine oli sellele selge tunnustus. Järgmisel aastal mängivad mõlemad järgmises vanusegrupis ja oma taset tuleb tõestama hakata endast aasta vanemate vastu.

Kaljula ja Trave koos Keven Ungertiga mängisid ka Tallinnas Eesti noorte GP P14 paarismänguturniiril.

Hea tulemuse tegi Kaljula, kes koos Kristofer Karisega jõudis poolfinaali. Esmalt võitsid nad Laan/Narmonti 6-3 6-3 ja seejärel veerandfinaalis Kelle/Kivari 6-4 6-4. Poolfinaalis oli samuti võit päris lähedal, kuid lõpuks pidid nad otsustavas setis tunnistama hilisemate turniirivõitjate Ink/Raudkivi paremust 4-6 6-4 7-10.

Koos mänginud Ungert ja Trave kaotasid esimeses ringis 1-6, 1-6 just Inkile/Raudkivile. Lohutusturniiril tuli ka võit Kuum/Rikbergi üle 9-7, seejärel kaotus Kilp/Parikule 3-8.

Eesti II liiga paarismänguturniiril Haabneemes olid edukad Kaja Ladva ja Marelle Saar, jõudes poolfinaali.

Oma teel alistasid nad kahes kolmesetilises mängus esmalt Liina Tamela ja Jana Tarkmani 3-6 6-4 10-7 ning seejärel Liisi Järvesalu ja Katri Jürissoni 3-6 6-4 10-6. Alles poolfinaalis tuli tunnistada hilisemate turniirivõitjate Ülle Kirsimäe ja Kai Uudekülli paremust 4-6 3-6.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Fänn
Fänn

Palju õnne, Keven! Jälle karikas käes!

wpDiscuz