Hunt vaatas autojuhiga tõtt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hunt. Foto: erakogu
Hunt. Foto: erakogu

Reede õhtul trehvas Annika Tuurmaa Seljaküla–Keedika vahelisel teelõigul, umbes 54. kilomeetriposti juures maanteel jalutavat hunti. „Minu jaoks oli see harukordne elamus ja üks väga suure unistuse täitumine,” ütles Tuurmaa.

„Algul vaatasin, et koer. Kuna olen ennegi hulkuvaid koeri varjupaika viinud, mõtlesin, et hea küll, jälle mõni hulkur. Lähemale jõudes selgus aga, et hoopis hunt,” ütles Tuurmaa. Hunt jooksis tükk aega Tuurmaa auto ees. „Võtsin hoo maha, siis jäi tema ka seisma ja vaatas umbes sellise näoga, et noh, tuled ka või? Lasin signaali ka, et ta tee pealt ära läheks, aga ei miskit! Lõpuks keeras ühele metsateele ja jäi jälle vaatama, et kas ma ei tulegi.”

Seljakülas elava Tuurmaa sõnul oli see tema esimene kohtumine hundiga. „Hunt on olnud mu lemmikloom väga-väga kaua ja poleks elus uskunud, et teda päriselus kunagi üldse kohata võiksin.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hall vatt
2 aastat tagasi

Tundub kärntõves olevat

Žiina
2 aastat tagasi
Reply to  Hall vatt

Paremalt küljelt jah lausa verele kraapinud ennast
Nüüd lumekirmetis maas saaks jahti pidada

Loodusinimene
2 aastat tagasi

Nii armas lugemine! Tore, et on olemas veel selliseid inimesi, kes loodust ja metsaloomi imetlevad mitte ei põle ainult soovist hävitada – maha raiuda kõik metsad, ära tappa erinevatel totratel põhjustel kõik metsloomad jne.
Kõike ilusat Teile Annika Tuurmaa, kelle nimi on selles artiklis vahepeal ka Seljamaaks saanud. Aga heal lapsel mitu nime!
Sulekrabistajad võiksid siiski enne oma kirjutatud teksti läbi lugeda kui selle teistele lugemiseks üles panevad.

Žiina
2 aastat tagasi
Reply to  Loodusinimene

Oleks pidanud varjupaika toimetama ikkagist selle koera

Hunt
2 aastat tagasi
Reply to  Žiina

🤦🏻‍♀️🤣

sorts
2 aastat tagasi
Reply to  Žiina

õigust räägid! siis oleks varjupaigal kohe kõik mured kasside-koertega lahendatud olnud

nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Loodusinimene

kah aru saamine ikka elust ja loodusest. Lugu, kuidas keegi metslooma nägi- mis uudisväärtust see omab? Lihtsalt toodetakse suvalisi rämpsuudiseid, nagu Hiina tehased värvilist prügi. Ma ei tea ühtegi jahimeest ega metsameest, kes loomi või metsa hävitaks. Kuivõrd me elame maal, mille loodust on inimene viimased paar tuhat aastat kujundanud, siis peab siin ka loomade arvukust reglueerima. Metsloom ei ole mingi nunnu imetlemise objekt. Ei ole ühtegi raielanki, mis paljaks kõrbeks jääks, seejuures metsa hävitavad “loodusesõbrad”, kes ahvivaimustusest metsa maju ehitavad. Ja seletama tuleb seda kõike inimene, kes poest ostab asju silmadega- peaasi, et värviline ja ilus oleks. Rekka on… Loe rohkem »

nimed, ametid?
2 aastat tagasi
Reply to  Loodusinimene

Kes oleks need, kes tahavad tappa kõik metsloomad?

Juss
2 aastat tagasi
Reply to  Loodusinimene

Õige nimi tundub olevat Annika Tuurmaa Seljaküla–Keedika 🙂 Nii palju nimesi ja näed mida üks väike koma teha võib 🙂