Vaktsiinilao prohmakas mõjutab väikelaste vaktsineerimist

Elen Freivald

elen@le.ee

Perearst Marika Laari jaoks oli väikelaste vaktsiinide jõudmine perearstikeskustesse rõõmustav uudis. Foto: Arvo Tarmula

Perearst Marika Laar loodab, et tuleva aasta alguses jõuab kohale ka õige väikelastele mõeldud vaktsiin. Foto: Arvo Tarmula

Terviseameti külmlao suvise rikke tõttu võisid jääda vaktsiinita suvel teist sünnipäeva pidanud väikelapsed.

Terviseameti külmlao temperatuurikõikumise tõttu riknes muude vaktsiinide kõrval ka teisel eluaastal lastele süstitav kuuevalente vaktsiin. Sellele on leitud küll alternatiivne vaktsiin nimega Hexacimaga, kuid seda ei saa süstida lastele, kes juba kaheaastaseks saanud.

Haapsalu perearst Marika Laar tunnistas, et külmlao avarii tekitas tõesti segaduse, aga katastroofi sellest küll ei kujunenud. Tema sõnul muudetigi laste vaktsineerimiskalendrit, et süstid saaks tehtud ajavahemikul poolteist kuni kaks aastat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Žiina
2 aastat tagasi

Enamus lapsi on selle haiguse läbi põdenud või põdemas selle õppeaasta jooksul… Mis vaktsineerimisest me räägime…Minu lastel oli nädal aega nohu sümptomid ja palavik… Ja natuke köha ja kõik… Kas arstid on peast lolliks läinud??? 😍
Ise olen 3x vakts. Moderna ja väga rasked reaktsioonid…

samas
2 aastat tagasi

võiks ju ka uuesti vitsakaristuse lastele lubada

Nüüd
2 aastat tagasi

siis laste kallale globalistide juhtimisel.

sip
2 aastat tagasi

difteeria, teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi, Haemophilus influenzae tüüp b ja B-viirushepatiit, vaktsiin 6 ühes kuuevalentne ! N täht artikklis ära jäänud.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Niisugust uudist kaheaastastele süstitavast vaktsiinist ei ole küll kuskil uudistes avaldatud ? Kas tegu on libauudisega perearsti nimel ?

krõmpsluu
2 aastat tagasi

Selliseid prohmakaid peaks rohkem juhtuma.

Noor ema
2 aastat tagasi

Kes ütles, et see üldse lubatud on!
Ükski mõistusega vanem ei riku oma lapse tulevikku mingi aferistide pundi haigete fantaasiate tõttu ära!!

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Noor ema

Ka kas emme võtab ka vastutuse kui lapsega midagi juhtub? Ei võta, siis on ikka arstid süüdi!

viloloogile
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Kes siis teie arvates vastutab, kui mitte lapsevanem? Arst? Haigekassa? Riik?

Vbn
2 aastat tagasi
Reply to  viloloogile

Viloloog vist ise üldse ei teagi,mida see sõna tähendab….

Vbn
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Kulla inimene,alati vastutab oma lapsega juhtunu eest ema! Absoluutselt,isegi kui ema pole üldse midagi valesti teinud,siis ikka vastutab ema-sest kui laps saab nt püsiva tervisekahjustuse,siis on ema 99% juhtudest see,kes pühendab end lapse aitamisele ja ravimisele! Ära tule siin midagi rääkima,sina ilmselgelt ema küll pole!

noo
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Muidugi vanemad vastutavad. Aga terve elu on risk ja valikuid peab tegema. Minu vanemad lasid mulle kõik vajalikud süstid teha ja mina omakorda oma lastele. Meie suguvõsas viimased 90 aastat lapsed tõbede kätte surnud ei ole.
Ei ole mõtet oma lapsi kõigi maailma hädade eest kaitsta, ka nemad peavad õppima iseseisvalt elama ja hakkama saama. Alustuseks võib lapsed näiteks jala kooli saata.

Jaanus
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

See viloloog ei tea vist üldse midagi. “Arstid” ei vastuta ka siis millegi eest kui nad süüdi on. Samamoodi nagu meie ametnikudki. Ikka vastutab tavainimene ja maksab kõik need vead kinni, sest me laseme sellel kõigel juhtuda.