Daire Kaup: kui sõbrad söövad eri toite

Kõrvitsarisoto. Foto: Daire Kaup

Kõrvitsarisoto. Foto: Daire Kaup

Üha tavalisem on olukord, et õhtusöögile saabub seltskond, kus on nii veganid, taime- kui ka segatoidulised. Veganlus ehk range taimetoitlus on filosoofia või elustiil, mis väldib loomade ja loomsete saaduste kasutamist toidus, riietuses ja mujal. Veganid ei söö ka mett ja mune ega kasuta igapäevaelus tooteid, mis sisaldavad näiteks villa, pärleid, sulgi jm loomset päritolu materjale. Taimetoitlus põhineb pigem taimsete toiduainete söömisel. On taimetoitlasi, kes ei söö liha, aga samas söövad kala ja mune. On taimetoitlasi, kes väldivad kõiki lihasaadusi, aga on jätnud piimatooted menüüsse jne.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Prints
2 aastat tagasi

Kui toit ei kõlba, siis pole kõht tühi

Maggi
2 aastat tagasi

Kui paar-kolm sõpra, siis tead, kes on kes ja millest toitub… Mina oleksin võtnud retseptiraamatust retseptid kartulikoortega: praetud kartulikoored taignas või looduslikud. Küpsetatud või pannil praetud kartulikoored, maitsestatuna Maggi üldmaitseainega. Rahvas teab rääkida, et restoranides olla kunagi menüüski olnud ja päris krõbeda hinnaga. Kes sööb, see sööb ja kui ei taha, siis võtan sõbralistist maha. Aga hea on kui Daire uurib, otsib ning annab teada…ilma sõpradeta ka halb olemine.