Varas viis 1600 euro eest ehteid

Möödunud nädalal alustas Haapsalu politsei 21 väärteomenetlust, millest 15 on liiklusalased väärteod.

Liiklusalastest väärtegudest omakorda üheksal korral oli tegemist piirkiiruse ületamisega. Üheksast piirkiiruse ületajast  kolm sõitsid nii kiiresti, et kiirus oli lubatust enam kui 20km/h suurem. Piirkiiruse ületamised fikseeriti eelmisel nädalal põhimaanteedel, asulavälistel lõikudel.

„Kiiruse ületamine on väga ohtlik tegevus nii juhile endale, kui ka teistele liikluses osalejatele,” ütles Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter. „Valget aega on vähe ja teekatted on tihti niisked või lausa märjad ning kohati kaetud lehe sodiga. Õigem on valida piirkiirusest väiksem kiirus ja seeläbi säästa ennast ning teisi kaasliiklejaid.”

Tohter lisas, et liikluses on pimedal ajal palju helkurita või muu valgusallikata inimesi. See tähendab, et sõidukijuht märkab ka tavakiirusel liigeldes pimedas valgustamata kaasliiklejaid viimasel hetkel, piikiirust ületades jääb reageerimiseks veelgi vähem aega. „Siis on oluliselt kõrgendatud risk sattuda õnnetusse,” ütles Tohter.

Lisaks tabati nädala jooksul rutiinse kontrolli käigus kaks juhti, kelle sõidukitel puudus korraline tehniline ülevaatus. Tabati ka juht, kes sõitis 3. novembril Haapsalus vastassuunas.

Nädalaga alustas politsei kolme väärteomenetlust pisivargustega. Ühel juhul tuvastati, et selle aasta 2. mail varastas Haapsalus üks inimene ühe päeva jooksul kahel korral poest alkoholi. 4. novembril aga tabas kaupluse turvatöötaja inimese, kes tahtis poest varastada alkoholi, karastusjooki, pähkleid ning banaane. Isik anti politseile üle.

4. novembril alustati kriminaalasi süstemaatiliselt pisivargusi toime pannud inimese kohta, kes samal päeval tabati Haapsalus asuvast kauplusest varastamas kuumsuitsu peekonit.

5. novembril alustas politsei kelmuse tunnustel kriminaalmenetlust selles, et 26. oktoobril helistati tundmatute inimeste poolt Haapsalus elavale 32-aastasele naistele, et naine annaks oma mobiiltelefoni kasutusõiguse AnyDesk rakenduse kaudu neile ja sõlmiks internetis laenulepingu 2000 euro suuruse summaga. Hiljem tegi naine 2000 eurose ülekande 33-aastase mehe arvelduskontole. Juhtumi täpsed asjaolud on selgitamisel.

Samal päeval alustati kriminaalmenetlust selles, et Haapsalus on eramajast varastatud ligi 1600 euro väärtuses kullast ehteid.

Ööl vastu 6. novembrit toimus Haapsalus puhumisreid, kus kontrolliti 90 sõidukijuhti. Ühtegi joobes juhti politsei ei tuvastanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments