Vastne võimuliit ehitab Lihulasse uue kooli

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Isamaa nimekirjast Lääneranna vallavolikokku pääsenud Raul Oberschneider (vasakul) ja Lääneranna valimisliidu liikmed Tiina Lobja ning Armand Reinmaa allkirjastasid koalitsioonileppe esmaspäeval Reinmaale kuuluvas Massu mõisas. Foto: erakogu

Esmaspäeval Massu mõisas allkirjastatud koalitsioonilepingu järgi ehitab Isamaa ja Lääneranna valimisliidu koalitsioon Lihulasse uue koolimaja.

Lääneranna valimisliidu esinumber, Massu mõisa omanikust advokaat ja Lääneranna vallavolikogu peatne esimees Armand Reinmaa kinnitas eile Lääne Elule, et esmaspäeval Massu mõisas sõlmitud koalitsioonilepingusse läks uue koolimaja ehitus sisse, samuti kooli säilitamine gümnaasiumina. „Lihula gümnaasiumi uus hoone ja gümnaasiumiosa säilitamine on lepingus kirjas,” ütles Reinmaa. Lääneranna valimisliidu liikme Tiina Lobja sõnul kuulutatakse Lihula kooli projekteerimishange välja juba detsembris.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mõistlik
2 aastat tagasi

Taaskasutus on moes! Vana saab ka kaasajastada, ei ole vaja kohe vana minema visata. Me ei ole nii rikkad. Vana + uus
= uus kool.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Mõistlik

laste tervisega ei tohiks mängida oma taaskasutus ja muude hüsteeriate tõttu!

läänerandlane
2 aastat tagasi
Reply to  Mõistlik

Jah see hea mõte, et mingi osa vana kaasajastada…mõned aastad tagasi ehitati 1/2 koolisaalist klassideks ja 3 korrusele uus saal, seal ju peaks olema korralik tehno, aknad jm… ja juurde ehitada uus osa. Spordihoonega ju nii tehti.

Jaanus
2 aastat tagasi

Ma pakun ikka, et Lääneranna vald ehitab mitte ainult koalitsioon. Või ehitab koalitsioon oma rahade eest erakooli?

kohalik
2 aastat tagasi

Võimuliidu ainus eesmärk -Lihulasse uus kool. Kas sisu ka muutub??
Valla rahakott tühi , laenu ei saa. Olemas rikas Söörumaa, kes tuleb” appi”, mis tegelikult reaalne. Näeme Tallinna linna pealt, et nemad tahavad nüüd koole tagasi osta , lihtsalt ei jaksa maksta. Meie vald saab uue kooli , väikesed koolid sulgeme ja siis saame võlga tagasi maksta .
Kas seda me taheme? Kas rohkem arenguid ei tule 4 aasta jooksul
Võimuliit missugune.

Janek
2 aastat tagasi

Ah, et võimuliit ehitab !?
Tahaks näha kuidas nad ehitajaametiga hakkama saavad. Pealkiri võib ka eksitada nagu siin kombeks.
Õnne ja tervist ja 🙂

Vatt
2 aastat tagasi
Reply to  Janek

Ehitabki ju. Suurehitusel on päris mitu tegelast, kes seda kogu värki valmis teeb, kui ei teadnud. Esialgu hakkab pihta ideest ja rahade leidmisest, siis projekteerijad, arhitektid, peatöövõtjad, segumehed, kipsipaigaldajad, plaatijad , lõpuks koristaja jne, saad aru küll vist!? Ega ainult müürialduja üksi suuda kohu ehitist valmis teha, ikka iga lüli on ehitusel oluline.

Mati Põdra
2 aastat tagasi

Peaasi, et nad täidavad ka selle valimislubaduse, mille kohaselt huviharidus viiakse piirkondadesse kohale.

Sellega täidavad nad ühtlasi ka selle ainsa asja, mille pärast olin nõus ka ise kandideerima. Teises nimekirjas küll – aga loevad mõtted, mitte nimekirjad.

Päris...
2 aastat tagasi

…masendav vaadata, kuidas uus koalitsioon isegi ei looda sellele, et tulevikus võiks noorte hulk taas kasvama hakata ja iive positiivele poolele kanduda. Tõelised optimistid! Alati on “tore”, kui valda juhivad inimesed, kes on lootuse kaotanud. Samas praegusi tendentse arvestades, siis 10 aasta pärast piisaks ilmselt juba Tallinna mnt 25 majast. Küllap siis saab taas uue ära purustada ja teedele katteks vedada. Samuti on piinlik lugeda, kuidas kanalisatsiooni jms. pole isegi üritatud renoveerida. Hea seigana meenub, kuidas vana aula täis ehitati, klassiruume oli vist puudu või oli raha üle, küllap oli oluline siis kanalisatsiooni renoveerimise asemel klasse juurde tekitada ja 8… Loe rohkem »

See-eest...
2 aastat tagasi
Reply to  Päris...

…spordikool on uus ja uhke. Mingi loogika nagu ikkagi oleks… Spordiloogika ehk? Annab ka olematut kõnniteed võtta sportlik-positiivselt – takistusrajana : )

Rein
2 aastat tagasi

Ja kas siis teised pannakse kõrvalt kinni?

Pannakse...
2 aastat tagasi
Reply to  Rein

…muidugi. Sellepärast eelmine kord ülejooksikud tekkisid, kuna need ei olnud nõus.

Mati Põdra
2 aastat tagasi
Reply to  Pannakse...

Ja tekib nüüdki, kui midagi kinni kavatsetakse panema hakata.

Anonüümne
2 aastat tagasi

Lihulas on riigigümnaasium?Vist era-.

Kohalik
2 aastat tagasi

Hea uudis!

muretu
2 aastat tagasi

ehitab, ehitab, mis siis muud kui ehitab

Mari
2 aastat tagasi
Reply to  muretu

Põhikoolist oleks Lihulasse küll, gümnaasium on liigne luksus