Linnagalerii näitus viib pilve sisse

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31

Fotod: Malle-Liisa Raigla

Tiiu Randmann-Mihkla ja Antti Kammiste koostöönäitus „Hingede aeg” viib külastaja justkui pilve sisse.

Randmann-Mihkla on Haapsalu linnagaleriisse ehitanud ruumi – seinad, lagi ja põrand, kõik kaetud vatiiniga ja laest rippumas valguses helkivad padjad. Vatiinist põrandal ootavad vatiinist padjad, helkivad kiletükid. Lisaks on ruumis kolm vatiiniga kaetud tugitooli. Ruumi saabudes on tunne, justkui oleks sattunud pilve sisse.

Kunstniku sõnul on ta alati unistanud ruumiinstallatsiooni tegemisest. „Sellise, kuhu saad ise sisse minna või olla osa sellest,” rääkis Randmann-Mihkla. „Ja siis ta tuli. Kust need mõtted alguse saavad – ma ei tea.”

Installatsiooni valmistamine võttis Randmann-Mihklal aega üle kahe aasta. Laest rippuvad helkivad padjad on valmistatud Hiinast tellitud aknakilest, mille kunstnik tükeldas ja klammerdas kokku. „Iga õhtu istusin ja klammerdasin,” meenutas ta. Linnagalerii laes ripub ligi 130 patja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments