Haapsalu raudtee taastamisel kolib raudteemuuseum välieksponaadid uude kohta

Keskerakonna valitsus lubas raudtee taastada Haapsaluni. Malle-Liisa Raigla
Haapsalu raudteejaam. Foto: Malle-Liisa Raigla

Riigil kavas olev Haapsalu raudteeliikluse taastamine tähendab, et reisiliikluse naastes kolib raudtee- ja sidemuuseum oma väliekspositsiooni senisest kohast Haapsalu raudteejaama perrooni ees uuele alale. Ühtlasi loodetakse sellest lahendust murele vandaalidega, kirjutas ERR.

Haapsalu raudtee- ja sidemuuseumi juhataja Talis Vare ütles, et praegu on oluline, et uue ekspositsioonialaga arvestatakse ka raudteeliikluse projekteerimisel.

Välieksponaatide uueks koduks on kindel koht välja vaadatud, kuid võimalik, et veeremit jätkub ka natuke laiemale alale.

„Peamine uus eksponeerimise ala tuleb selle ajaloolise raudtee kaubaaida juurde,” ütles Vare. „Seal on üks tühi plats. Sinna me kavatseme ka ehitada remonditöökoja. Veeremite jaoks ka katusealuse, aga mõnesse kohta veel, kus saab neid eksponeerida.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
1 aasta tagasi

Õnneks seda rahva rahaneelajat ei tule !