Toidunädal on suunatud kohalikule toorainele

Elen Freivald

elen@le.ee

Läänemaa toidunädal algas Puise Nina talus piduliku õhtusöögiga. Foto: Mihkel Puhm

Läänemaa toidunädalal on aastaid olnud tähtsündmuseks pidulik õhtusöök. Foto: Mihkel Puhm

Täna algava neljanda Läänemaa toidunädala keskmes on kohalik tooraine ja selle kättesaadavus poodides.

Toidunädalat korradava Kodukant Läänemaa tegevjuhi Liis Moori sõnul müüvad kohalikku toitu praegu ainult suur Rimi ning Uuemõisa ja Haapsalu kaubamaja Konsum.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Kohaliku toidu lasi põhja Mart Laar. Palju on vaieldud kas Mart Laar lasi Eesti põllumajanduse põhja. Vastu on nii ja naa. Taasiseseisvumise algul me taastasime talusid ja kohalik toit oligi ainus võimalus söönuks saada. Siis tehti poliitiline valik ja lasti meid dumpinghindadega kaupadega üle ujutada. Preemiaks saime EL -tu ja kauplesime ise sealt sealt toetuspaketi, mis soodustas meie maaelu asendamist suurte tootlike agrofirmadega. Nii me võime nüüd kiidelda agrotööstusliku kompleksi tootlikkusega ühe töötaja kohta, aga kohaliku toiduga suudavad mässata veel vaid entusiastid.

elame
2 aastat tagasi

mere ääres, aga värske kala tuleb läbilutsutatuna saaremaalt või teab veel kust, selveris saada olev räime rümp on nagu muuseumi eksponaat ja ka vastav ajaloo vääriline hind

lille
2 aastat tagasi

seda kohaliku toidu kättesaadavus teemat on 20 aastat juba jahutud aga asjad on ikka seal kus päike ei paista. Artiklis ei suudate isegi kommunikeerida kus need üritused siis olema saavad ja kuidas neist saaks osavõtta…

pook
2 aastat tagasi

näed seal pildil pole koroonat kuskil kõik on ilma maskideata.

Katrin
2 aastat tagasi
Reply to  pook

Pildi all on ka ju kiri, et varasematel aastatel on toimunud pidu ehk pilt aastast 2018! Artiklis on kenasti kirjas, et see aasta pidu koroona pärast ei toimu.

Hellat
2 aastat tagasi

Valesti valitud valitsus järelikult.

pole
2 aastat tagasi

seda eestimaist saada….ostsin poest Kalevi rapsiõli, kodus lugesin, et tehtud Ukrainas…Silte lugedes avastasin, et tooted,mis piidasin kodumaisteks, seda kahjuks polnud.