Linnamäe lihatööstuse külje alla ehitati uus tehas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe lihatööstus laieneb järjest. Foto: Urmas Lauri

Linnamäe lihatööstus laieneb järjest. Foto: Urmas Lauri

Vähem kui aastaga valmis Orul Linnamäe lihatööstuse juurde uus 1200 m² suurune tehasehoone, kuhu veel sel kuul kolib varem Ahjal tegutsenud Liivimaa Lihaveis.

Suurettevõtja Margus Linnamäe investeerimisfirmale kuuluvad nii Linnamäe lihatööstus kui ka Põlvamaal tegutsenud Liivimaa Lihaveis. Kaks lihatööstust tegutsesid ühiselt juba mullu augusti algusest, mil kogu tootmine toodi Linnamäele. Ahjale jäi vaid rümpade lõikamine. Toona töödeldi Linnamäel 35 looma nädalas.

„Tarneahel oli päris pikk,” meenutas oktoobrist lihatööstuse tegevjuhina töötav Marko Hiiemäe. Ta lisas, et Linnamäe uus tehas võimaldab tarneahelat lühendada.

Lihatööstuse juhatuse liikme Indrek Loorensi sõnul lisandub uue tehase valmimisega ettevõttesse kümmekond töökohta. „Käitlemist alustatakse 60–80 mahe-rohumaaveise rümbaga nädalas, aja jooksul see maht kindlasti kasvab,” lisas ta.

Tänu kahe tehase ühinemisele on Loorensi sõnul edaspidi võimalik kliendile pakkuda suuremat tarnekindlust ning palju paindlikumat ja personaalsemat lähenemist. „Suudame tehases väärindada kogu rümba ehk lähtume printsiibist „ninast sabani”,” ütles Loorens.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments