Teisipäeval selgub aasta põllumees

Eesti parim lihaveisekasvataja ja aasta põllumehe nominent Mariliis Vahar tunneb šaroleede hingeelu läbi ja lõhki. Foto: Urmas Lauri
Aasta põllumehe nominent Mariliis Vahar tunneb šaroleede hingeelu läbi ja lõhki. Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval, 26. oktoobril kell 14.30 selgub tänavune aasta põllumees.

Tänavusele Maalehe ja põllumajandus-kaubanduskoja konkursile „Aasta põllumees“ on esitatud kaheksa väärikat kandidaati kuuest maakonnast.

Läänemaalt kandideerivad tiitlile kaks põllumeest – Andres Vaan Topi Mõisa OÜ-st ja Ohtla Lihaveise OÜ juhataja Mariliis Vahar.

Andres Vaan on aastatega aretanud Topi Mõisa OÜ-s ühe uhkema limusiini tõukarja, kust saavad tõuloomi teised kasvatajad ning väärt liha Saksamaa ja Hollandi tarbijad. Parima lihaveisekasvataja tiitli pälvis Vaan eelmisel aastal, ta on investeerinud uutesse lautadesse, teeb karjaaretuses koostööd Prantsuse teadlastega ja kasutab oma karjaaretuseks Euroopa parimat tõumaterjali. Vaan jätkab oma isa Aldo Vaani elutööd ja on tõusnud lihaveisekasvatuses üheks suuremaks tõumaterjali müüjaks.

Ohtla Lihaveise OÜ juhataja Mariliis Vahar on tõusnud üheks parimaks lihaveisekasvatajaks, kes igapäevatöö kõrvalt koolitab ka teisi loomakasvatajaid. Tänavu parima lihaveisekasvataja tiitli pälvinud Vahar vastutab 500 puhtatõulise šarolee veise eest. Lihaveisetega hooldatakse Matsalu looduskaitsealal 500 hektarit Kasari jõe luhtasid. Tõukari on hästi hooldatud, loomadel on renoveeritud lautades korralikud pidamistingimused ja majandatakse keskkonnasõbralikult.

Aasta põllumees 2021 selgub teisipäeval 26. oktoobril riigikogus toimuval konverentsil. Võitja saab auhinnaks traditsioonilise „Külvaja“ kuju.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
äkki
2 aastat tagasi

põldur?

Huvitav
2 aastat tagasi

Aga kui naine võidab, kuidas ta saab siis aasta põllumees olla? Muutke ära põllunaine või põlluinimene või põllusee. Õnneks pole need rumalused veel eestimaale jõudnud. Varsti ei tohi mees või naine öeldagi enam. Lääne väärtused jällegi.