Valitsus ei ole uute piirangute kehtestamises kokkuleppele jõudnud

BNS

Valitsus ei ole veel koroonapiirangutes kokku leppinud. Foto: Urmas Lauri

Peaminister Kaja Kallase sõnul ei ole valitsus võimalike täiendavate koroonapiirangute osas veel kokkuleppele jõudnud.

Kallas ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et valitsuses jätkuvad vaidlused täiendavate meetmete osas. „Selles osas kokkulepet meil veel ei ole, jätkame arutelusid,” ütles peaminister.

Kallase sõnul on valitsus pidanud pikki arutelusid erinevate meetmete üle ning ühisosaks on arusaam, et vaktsineerimise toetamiseks on vaja juurde luua “positiivseid stiimuleid”.

Peaministri sõnul on arutluse all perearstidele täiendavate preemiate maksmine, kui nad saavutavad mingi verstaposti – näiteks 80-protsendiline vaktsineerimine nimistus. Samuti arutluse all omavalitsuste premeerimine.

Mina isiklikult inimestele raha maksmist vaktsineerimise eest ei toeta. See on ikkagi ravim, on ka ravimiamet öelnud, et selliseid asju siduda ei tohiks. Minu meelest see pole õige tee.

Ka kutsus Kallas üles inimesi, kes mitte mingil juhul vaktsineerida ei soovi, püsima kodus. „Palun ärge teie minge mitte kuhugi. Ärge kohtuge teiste inimestega. Kui teie selle haiguse saate, siis te võite seda põdeda väga raskelt,” ütles Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sots
2 aastat tagasi

tuleb sisse viia komandandi tund, liikumine ainult propuskitega, piiterist tuleb rahva tahtel siia kutsuda tööliste ja talupoegade polgud ja esseerid, sm .zdanov tuleb surnust üles äratada ja meid juhtima tuua

aga
2 aastat tagasi

eile rääkis dr Talving, et vaktsineerimine on ikkagi ainus tee,mis meid aitab.Jaa,haigestuvad ka süstitud. Kuid intensiivis on olnud ainult üks vaktsitud ja seegi on nüüd paranemas. Inimesed võiks ikka arste kuulata, mitte mingit oma jura ajada…….

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  aga

No võib kuulata küll jah, aga ma ei saa ikkagi aru, kui ma olen täie tervise juures, siis mispärast ma seda (krdi tuhat korda mämmutatud teema juba) vaktsiini pean võtma? Maailmas on igasuguseid vaktsiine, ma pole ühtegi neist võtnud peale selle, mis lapsepõlves süstiti. Teine inimene jällegi arvab, et peab end iga aasta gripi vastu ja puugi vastu ja herilase vastu ja heinaallergia vastu jne süstima ja tablette võtma. Mõnedel tõepoolest ongi seda vaja, aga päris paljud saaksid ka ilma nendeta hakkama. Ei taha teadagi, mida selle inimese tervis teeb. Kui kõik rohud ja vaktsiiniid tal ära võtta, siis arvatavasti… Loe rohkem »

jürgenkajajüri
2 aastat tagasi

Mitte keegi ei täida selle valitsuse korraldusi, seda on näha igal pool. Korruptsioonivalitsusel puudub igasugune autoriteet.

Muumia
2 aastat tagasi

Kõigepealt tuleb lamepealised likvideerida, siis saab edasi vaadata, et mismoodi ja kuidas

Ei teagi
2 aastat tagasi
Reply to  Muumia

Aga mida teha juhmadega nagu muumia?

Toetan kuklalasku
2 aastat tagasi
Reply to  Muumia

kõik vaktsiinivastased tuleb elimineerida sutropite ja randperede eeskuju järgides, appi paluda tarandid ja haapsalu politsei, nii saab kiiremini.

Grp
2 aastat tagasi

Miks on nii, et kui keegi sureb ja on koroonapositiivne siis on automaatselt koroona süüdi, aga vaktsineeritul hoopis kaasuvad haigused?

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Grp

See on sellepärast nii, et lugupeetud küsija ei saa loetud tekstis aru!

Grp
2 aastat tagasi

Ei saagi jõuda kokkuleppele –

Kui tahad piirata osadele inimestele on se seadusevastane, kui kõigile siis tunnistatakse vaktsiinide ebatõhusust.

Mitte miski ei muuda asjaolu, et haiglas on kolmandik mitu korda vaktsineerituid, kolmandik ühe korra süstitud või läbipõdenuid ja kolmandik vaktsineerimata. Ehk siis pole haigestumisel mingit vahet, kas oled süstitud või mitte.

Ja ikkagi, kuhu on kadunud tavaline gripp?

Kodanik
2 aastat tagasi

Kui nüüd numbreid vaadata, siis nakatunud vaktsineeritute protsent aina tõuseb. Ja palju on veel neid, kes ühe doosiga.
Vaktsineerimata tegelaste koju jäämine siin ei aita. Viirust võivad levitada kõik.

valija
2 aastat tagasi

leppisime kokku piirangud valitsusele:
nii tölplaslik ja algeline valitsus ei tohi meie riiki juhtida!
nõuame uut valitsust!

Misasi
2 aastat tagasi
Reply to  valija

vahi kus kodanlik valgelõust! Tema nõuab uut valitsust. 25+5 tuleks anda sellistele!

Jaan
2 aastat tagasi

Ega enne esmaspäeva ei tule mingeid uusi piiranguid kuna valimistenädal. Aga esmaspäevast saame jälle korralikud piirangud. Paistab, et ei aita need vaksid ega maskid.Kui on ikka otsustatud rahva arvu vähendada siis nii ka läheb.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Selles suhtes on teil õigus. Maskid ei aita küll eriti midagi. Kahju, et see kohustuslikuks nagu tehti. Soovituslikust oleks piisanud, siis poleks vihavaenu ka ja kannab see kes tahab ja arvab, et kaitseb midagi. Muidu on see jama jah. Soome president jäi ju ka koroonasse eile, täna jäi isegi meie uue presidendiga kohtumine ära, kuigi mitu korda vaktsineeritud ja hüpersuper mask ees oli. Kahju muidugi, aga viirus valib ikkagi inimese ja tema juba maski ja vaktsiini ei pelga, kui vaja siis võtab külge.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Miks mask ei aita?

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

just kirjutasin ühe näite ka. Sa ei viitsinud vist lugeda jah? Pole kena nii teha. Selge on see, et kui suurem inimhulk on kuskil ruumis koos ja keegi neist on nakatunud covidisse, siis see mask ei palju aita. Näiteid on päris palju ju. Poes jah võibolla, seda soovitatakse niisama ka igasuguste muude kopsuhaiguste vastu, et rahvarohkes kohas võiks maski kanda, kes teab, et on nõrgema tervisega. Oeh ma ei viitsi trükkida, soovitan lugeda siis Irja Lutsari kommentaare maskide kohta, seda ta juba eelmine aasta ütles, et see ei ole meie niiöelda päästevest

Ei teagi
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

krt seda teab miks. Ma maalritöödel näiteks sellist maski pahtli lihvimisel küll ei kasuta, kõik peenike tolm tuleb läbi ju külgedelt. Ei tea siis võibolla sellepärast ei aita, aga võib ka olla, et inimesed kasutavad neid maske lohakalt ja valesti. Kohustus on lihtsalt ja paljud panevad selle sümboolselt selle lihtsalt ette kuidagi. Võib ka sellepärast olla, et ei aita

Dilaila
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Läti president ikka.

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Dilaila

Soome ka. Ole teadlik!

Nojaa
2 aastat tagasi

Jürka ei taha muidugi selle peaministri ettepanekut heaks kiita, kaotab oma viimasedki valijad ju, see selge. Eks nüüd üritabki aega võtta ja kuidagi ebameeldiva otsustamisest välja keerutada. Ja Kajale niipalju, et püsimegi kodus, need vaktsineeritud tunnevad end nii kuulikindlana, et keelduvad maski kandmast jms. Nagu nemad ei või nakatuda. Hoian heaga eemale.