Oliver Laasik tuli vehklemise Euroopa karikaetapil kolmandaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Treener Helen Nelis-Naukas ja Oliver Laasik. Foto erakogu

Haapsalu vehklemisklubi En Garde vehkleja Oliver Laasik võitis laupäeval Budapestis kadettide Euroopa karikaetapil kolmanda koha.

Treener Helen Nelis-Naukas ütles, et kuna Laasik sai oma alagrupis kaks kaotust ja neli võitu, tuli tal põhivõistlusel rinda pista väga keerukate vastastega. „Aga Oliver vehkles hästi,” lisas treener.

32 parema hulgas oli Laasiku vastaseks ungarlane Bence Balazs, keda haapsallane võitis  15:14. 16 parema seas läks Laasik vastamisi itaallane Giacomo  Pietrobelliga, keda ta võitis samuti 15:14. Veerandfinaalis oli Laasiku vastaseks rumeenlane Marton Mezinger, keda Laasik võitis 15:13

Nelis-Naukase sõnul oli Laasik kõigis neis kolmes matšis terve matši vältel vastasest 2-3 torkega taga. „Kuid tõmbas järgi ja tegi ka otsustava torke,” ütles treener.

Poolfinaalis pidi Laasik 11:15 alla vanduma ukrainlasele Maksym Mykytenkole ja tulemuseks kolmas koht. Laasikule on see esimene kord Euroopa karikavõistlustel poodiumile pääseda.

Laasik on 41 punktiga ka meeskadettide Eesti edetabeli liider.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tohter
2 aastat tagasi

kas treeneri ja vehkleja vaheline leping juba tehtud, et kui kunagi peaks olümpiarahasid jagatama, aga treener on juba maha jäetud?

Rein
2 aastat tagasi

Ja tubli treeenr!

Rain
2 aastat tagasi

Tubli poiss!