Läänlased peavad koroonapiirangutest kinni

Möödunud nädalal kontrollis politsei koroonapiirangutest kinnipidamist 106 korral ettevõtetes ja 40 korral ühistranspordis.

Haapsalu patrullitalituse juhi Meelis Laurmanni sõnul tuvastati vaid üksikuid rikkumisi, kui inimesel puudus mask. „Politsei andis neile maski, panid ette, vaidlema ei hakatud,” ütles Laurmann.

Patrullitalituse juht tõi ka välja, et paar nädalat tagasi kurtsid maapoodide müüjad politseile, et kliendid ei taha maske kanda. „Keeruline on kliendiga sel teemal vaielda, kui endal maski ees ei ole, aga neilt tööandja seda ei nõudnud,” ütles Laurmann.

Laurmann täpsustas, et ettevõtteid kontrolliti nädala jooksul kokku 106 korda. See tähendab, et ühte poodi või kohvikut kontrolliti mitmel korral.

Ühistranspordis kontrollib politsei enamasti liinile minevaid või liinilt saabuvaid busse. „Me ei saa bussi peatustes kaua kinni hoida,” põhjendas Laurmann. See aga ei tähenda, et vahepeatustes politsei sõitjaid üldse ei kontrolli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eurovaatleja
2 aastat tagasi

Ei tea millest meie miilitsad oma Norra kolleegidega räägiksid kui koos “õppereisile” satuksid?

Kusti (armiga)
2 aastat tagasi

Tasub vastu astuda nii “valitsuse” kui politsei korraldustele, õiguskantsler rõhutas, et iga diskrimineerimine on seadusevastane!
Tahaks juba päris valitsust, et elu läheks käima!

Nimi
2 aastat tagasi

Palun lõpetage see jama! Laske inimestel elada jalas politsei tegeleb kuritegevusega!

Jjj
2 aastat tagasi

Soomemaal on maskikandmine soovituslik ja enamus paneb selle ikka poes ette. Ei ole mingit sundi, vaba ühiskond. Meil on elu nagu koonduslaagris, politsei käib kumminuiaga järgi ja nõuab maskikandmist. Jube küll, pole ime, et inimestes see trotsi tekitab

Vbn
2 aastat tagasi
Reply to  Jjj

Tundub,et läänemmal on mõistlikud inimesed-nagu nakatumisnäitajatestki näha,ilmselt peetakse reeglitest paremini kinni,kui mõnelpool mujal,kus nakatumisnäitaja üle 1000

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Ma saan teie murest aru, aga ainult maskikandmine ei hoia viiruselevikut tagasi. See oleks siis päris lihtne ju, kõikidel maskid ees ja viirus sureb välja. Nii see ju päris ei ole. Võib olla veidi vähendab, seda ei tea täpselt öelda, kui palju.

mittesuunamudija
2 aastat tagasi
Reply to  Vbn

Nakatumisnäitajaid annab reguleerida nagu ka “ühiskondlikku arvamust.”
Kes seda ei tea on täielik tainas.