Haapsalu linnavolikogu aktiivsem pool oli opositsioon

Haapsalu volikogus on vasakul tiival istuv opositsioon olnud koalitsioonist sõnakam. Kõige rohkem on sõna võtnud Merle Mäesalu (vasakult teine). Foto: Arvo Tarmula

Reedel selle koosseisu viimasele istungile kogunev Haapsalu volikogu on nelja aasta jooksul pidanud 42 istungit, mille jooksul on volinikud omaalgatuslikult suu avanud 497 korral.

Selle arvu sisse ei ole loetud komisjoni esimeeste sõnavõtte ega istungi juhataja kommentaare, kus ta palub volinikel hääletada. Arvesse on võetud volikogus esitatud küsimused, kommentaarid, läbirääkimised, lõppsõnad ja esitatud ettepanekud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaatan
2 aastat tagasi

Et kõige aktiivsem volinik ei kandideerigi

kes
2 aastat tagasi

on poolt, et 200 euri saada iga kuu

käetõstja
2 aastat tagasi
Reply to  kes

ühehäälselt, vaadake mis majonees juba maksab

Kohalik
2 aastat tagasi

Jah, mitukümmend aastat volikogu ja “linnavalitsust” ning tulemus- pole turgu, pole randa, teed on kõige auklikumad vabariigis!
Ainult ametnike palgad tõusevad!!
Sellist linna me küll ei tahtnud!!

Madis, koristaja
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Vai hullu, kõige ilusamat traditsiooni, ilutulestikku ka pole. Haapsalu on muutunud koerasita linnaks 🙁

Maali
2 aastat tagasi

Seda on küll kurb kuulda, et koeraomanikud ei viitsi oma lemmikute järelt koristada.Tehke neile koolitusi.Minu arvates eri peaks keegi võõras teiste järelt koristama

Kohalikule
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Turu väljaarendamise osas tegi ju opositsioon eelnõu, mille koalitsioon põhja lasi. Täna jah Haapsalul toimivat turgu ei ole

Maali
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Kohalik, Teil on õigus. Kõrvaltvaatajana ka tundub, et Haapsalu on mitmes asjas allapoole langenud. Ei oska öelda kui palju see linna maa osa jõuab linna järele vedada

Kohalik
2 aastat tagasi

Eks koalitsioonis ju Suklese ja Karilaiu käpikud nad ei tohigi midagi küsida

Maali
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Kas Haapsalus rahvast nii vähe, et isegi riigikogulase Karilaiu asemele pole volikokku kedagi leida. Miks osad inimesed peavad mitme koha peal istuma

Seda et
2 aastat tagasi

See ongi jabur, et oma häält kellelegi kinkides ei mõtle me sellele, kui lojaalseks see hääl meile jääb või saab sellest vaid võimu kummardaja. Miks muidu ollakse valmis ikka ja jälle neid “tummasid” tagasi valima!

Romet
2 aastat tagasi

Kuulge, peale istungite on ka komisjonide koosolekud ja suurem töö tulebki seal ära teha. Seal on palju suurem diskussioon ja hääletused, mille tulemusena annab juhtivkomisjon soovituse suurele saalile. Enamik arutusel olevaid punkte on niivõrd stampküsimused, et tuleb lihtsalt seaduste alusel kinnitada või muuta, seega pole ka mõtet laia laata pidada. Suures saalis võivad jutulaata pidada esinemisvajadusi rahuldada soovijad, töötegijad teevad tööd ilma lärmita. Aga on ka erandeid, kus nii komisjonides kui suures saalis on suuremaid laharvamusi.

valija
2 aastat tagasi
Reply to  Romet

Kui tööd tehakse komisjonides, siis sellest peaks ka jälg järele jääma, aga vaat, mida ei ole, seda ei ole. Komisjoni protokoll on ainult mõni rida: kes osalesid, mis kell algas ja mis kell lõppes ja mida otsustati, poolt ja vastu. Ei mingit arutelu see ei kajasta.

seal
2 aastat tagasi
Reply to  Romet

jagatakse karu nahka, ehk , kes kui palju manti saab, muu neid ei huvita

Ants
2 aastat tagasi

Volinikud on targad, kui lahtise suuga tukkuda võib kärbes suhu lennata.

Seda et
2 aastat tagasi

Aktiivse sõnavõtuga opositsioon, kes rõõmsalt kõigile Suklese ja Karilaiu tegemistele oma hääle andis. Ei saa öelda, et selline opositsioon väga lootustandev oleks olnud.

minuarust
2 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Lääne- Nigula vallas nelja aasta jooksul enamik volinikke ei teinud suudki lahti, valija võiks vaadata volikogu protokolle, siis saaks ülevaate nendest tublidest, kes jälle trügivad kohvi ja võileibade juurde, visalt ja hääletult, võib- olla nad ongi tummad või ilma oma arvamuseta kaasajooksikud, sest käed tõusid üpris üksmeelselt.

seal
2 aastat tagasi
Reply to  minuarust

on põhiline küünarnuki tugi

Maali
2 aastat tagasi
Reply to  minuarust

Seljuhul võib öelda, et suur volikogu on ainult naerukoht. Miks sinna nii meeleheitlikult pürgida kui isegi suu lahti ei käi.