1

Galerii: Viigi kooli laste tööd käisid Tallinnas näitusel

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Villu Baumann

Haapsalu Viigi kooli laste töö- ja kunstiõpetuse tundides loodu ülevaatenäitusele Tallinnas Kullo galeriis jõudis sadakond tööd, mis on valminud aastate jooksul kümmekonna õpetaja käe all.

Viigi kooli poiste tööõpetuse õpetaja Villu Baumanni sõnul pole nii suurt hulka ja nii pika aja jooksul valminud töid korraga näitusel olnudki, ei Haapsalus ega kaugemal. Kunstiõpetaja Kai Jeebergi õpilastelt on väljas valik nende 15 aasta loomingust – joonistusi, maale, graafikat, kollaaži. Väljas on ka kingakarbist meisterdatud kaameraga tehtud fotod, juhendajaks õpetaja Juha Luoma Soomest.

Heiki Karileri õpilastelt jõudis näitusele kolm purjelaeva, Jaan Kopliku õpilastelt vineerist sahtlist valminud uhke Lutheri vabriku kohver. Svetlana Malkeni toimetulekuklassi õpilaste joonistused valmisid samm-sammult – õpetaja joonistas tahvlile, lapsed selle järgi oma lehele. Aastate jooksul valminu on kirev ja mitmekülgne – nööpidega kaunistatud puud, ristpistes pildid, glasuuritud taldrikud ja kausikesed, seebialused, ehted ja külmkapimagnetid, paberi ja tapeediga kaunistatud karbid, papptaldrikutest kalad, puust pesulõksudest meisterdatud ja lakiga kaetud kuumaalused.

Baumann ise pani välja poolsada poiste tööõpetuse tundides valminud eset, materjaliks klaas ja pleksiklaas ning nahk, peale selle portselanmaali, keraamikat, mitu valgustit ja seinapannood. Vanadest klaaskuplitest on sündinud lainetava äärega piimjas alus ja rebu – härjasilm. Kokku sulatatud vanad pruunid nõukogudeaegsed apteegipudelid moodustavad uusi dekoratiivseid vorme – kübaratega vanadaamid, taimed klaasikihtide vahel, kandikud, kus klaasikihtide vahel tekitab mustreid klaaskiudtapeet. Baumanni õpilaste tööd on taaskasutuse meistriklass – uue elu on saanud kantud kingad, kriimuline pleksiklaas ja ventilatsioonitorud. Omaette vaatamist väärt ongi just pleksiklaasist elevandid ja salvrätihoidjad ning kuppelvalgusti, mis on tehtud ventilatsioonitorust.

Viigi kooli õpilaste looming oli Tallinnas Kullo galeriis väljas kolm nädalat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
naine
naine

tõesti ilusad ja huvitavad asjad. Nii mõnigi neist võiks olla ilus ja omapärane disainielement kellegi kodus. Suur kiitus tublidele õpilastele ja pühendunud õpetajatele !

wpDiscuz