Mölder: elektriaktsiis tuleb külmutada

BNS

Keskkonnaminister Tõnis Mölder leiab, et elektriaktsiis tuleks külmutada ka järgmiseks aastaks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Keskkonnaminister Tõnis Mölder leiab, et septembrikuise eelarveläbirääkimiste juures tuleks külmutada elektriaktsiis ka järgmiseks aastaks, et hoida ära tavatarbijale veel täiendav elektrihinnatõus.

Minister tegi sotsiaalmeedia postituses ka teise ettepaneku, milleks on elektriarvete otsene kompenseerimine riigi poolt. Nimelt tõi ta välja, et rahandusministeerium on 2021. aasta eelarve koostamisel prognoosinud süsinikdioksiidi (CO2) müügitulu laekumist riigikassasse 86 miljoni euro ulatuses.

Arvestades CO2 kvoodi hinna tõusu ja pooleaastast laekumist, peaks Mölderi hinnangul riigieelarvesse 2021. aasta lõpuks laekuma suurusjärgus 200 miljonit eurot. Pool sellest summast läheb ministri sõnul automaatselt keskkonnaprogrammide ja -eesmärkide täitmiseks.

„Teine osa ülelaekunud rahast on riigil vabalt kasutada. Seda võiks kasutada otseselt perede toetamiseks, kellele elektrihinnatõus kõige valusamalt on pihta löönud,” ütles Mölder ja lisas, et ta peab vajalikuks nende ettepanekute arutamist valitsuskoalitsioonis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see
2 aastat tagasi

valitsus varastab rahva taskust 200 milj ja siis lubab jagada sealt piskut rahvale , kellel nõõr kaelas.

kolme lapse ema
2 aastat tagasi

ühe käega lüülakse nuga selga ja teise käega võetakse välja, ja siis öeldakse rahvale et kõik on nii nagu enne põhjust muretsemiseks ei ole – selline minister tuleks psühhopaadina arvele võtta

Õpetaja Kaiu
2 aastat tagasi

Käpardlik valitsus! Rahaahned ametnikud! Saaks juba tublid inimesed sinna ükskord!
Eelmine koalitsioon jõudis niipalju vajalikku ära teha, praegused ainult lõhuvad!
On aeg sullerid maha hääletada!

Plood
2 aastat tagasi

Riik vöiks piirata seda elektri hinna töusu,mitte toetama mõnda aktiivset peret, kes kohe abi nöudmas. Väikse pensioniga või minipalgaga elajad =ei neil pole voimalust,jöudu ega oskust otsida seda abi……mis on vist valimiste eelne kära vaid..Miks pidid need spetsid lahti ütlema Venemaa elektri? nüüd rahvas maksab lääne imet!!

Nojah
2 aastat tagasi

Loosungid, loosungid, loosungid. Valimiste järgsel päeval kehitab õlgu ja väidab, et seekord veel ei õnnestu.