Tõnis Mölder lahkus ministriametist kasiinosõltuvuse tõttu

Lääne Elu

info@le.ee

Tõnis Mölder. Foto: Malle-Liisa Raigla

Umbes kuu aega tagasi pandi ühes online-kasiinos rutiinset taustakontrolli tehes tähele, et tihedamate mängijate sekka kuulub Tõnis Mölder, kirjutas Eesti Ekspress.

Mölderi mängusõltuvus tuli tõenäoliselt välja alles hiljaaegu, sest veel eelmisel nädalal oli ta täis indu ja tahet tööd teha. Ilmselt ei läinud ta ise parteiesimees Jüri Ratasele avaldust tegema, vaid signaal mängusõltuvuse kohta tuli kusagilt väljastpoolt.

Millal Mölder mängupahe küüsi sattus ja kui tõsine see on, pole teada, registrid näitavad, et viimasel ajal on tema sissetulekud kahanenud. Kaks aastat tagasi teenis ta aastas 91 000 eurot, mullu vaid 76 000 eurot. Mullu müüs pere maha ka oma korteri Pirital ja elab nüüd üürikorteris. Möldril pole ka enam väärtpaberiportfelli. Majanduslike huvide deklaratsiooni kohaselt on tal üleval autoliising (kevadine jääk ligi 18 000 eurot ja Coop Finantsi laen (11 600 eurot).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Suitsukate suurtele kuritegudele
2 aastat tagasi

Kaja Kallas on viinud Eesti 10 kuu jooksul 2X koroona nakatumistega maailma tippu. Selle tagajärjel on surnud sajad inimesed. Kallase koht on eeluurimisvanglas ja see valitsus peab tagasi astuma. Aga süvariik kaitseb kuritegelikku Reformi eliiti ja sajad surnud inimesed ei loe midagi. Sama korruptsiooniga, kus liiguvad miljonid valitute arvele- Kersna Haridusministeerium jne.

Just
2 aastat tagasi

Jah, hea näide oli vahetult enne valimisi ei tehtud karmide piirangute orsust, kuigi valgusfoor näitas juba suurenenud ohtu.Nii kui tulemused löödi lukku, nii hakati toimetama “inimeste” kaitseks. See näitab vägagi ilmekalt kas oluline on inimelu või reiting.

Hulk, Leilast
2 aastat tagasi

Madalad, ürgseid instinkte järgivad isikud on erakonnas. Kui veel valite, saate peksa!

Tomat
2 aastat tagasi

Meie Lihulas mängime kõik Bingo Lotot

Kurk
2 aastat tagasi
Reply to  Tomat

Meie Pelgulinnas käime hipodroomil panuseid tegemas ; )

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Tomat

Jameie taome saskut.

Mees Metsikust Läänest
2 aastat tagasi

No nii. Kas kunagi Lihulast mingit positiivset uudist ka tuleb? :))

koht
2 aastat tagasi

Väga kurb, et Lihulas kasvanud inimesed, kes om tegudega ämbreid kolistavad, jätavad kohale ka oma negatiivse jälje. 3 lapse isa Mölderil puudub ilmselt lisaks haridusele ka vastutustunne??? Võtta endale erakonna liikmena ameteid, mis ei vasta inimese oskustele ega teadmistele. Sõltlane minister, EV valitsuse liige. Kurb.

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  koht

Miks kõik räägivad, et ministril puudus haridus ning valdas ainult eesti keelt. Tõnis Mölder õppis 2009-2015 Tallinna Ülikoolis riigiteaduste erialal. Ta valdab eesti keelt emakeelena, lisaks inglise keelt.

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi

Miks need miinused pannakse-kas info tema hariduse kohta on vale? Aga ega minul sest midagi-kui negatiivne, siis negatiivne.

koht
2 aastat tagasi

Ütle sa nüüd: Pole Mölder ainus, kes on kunagi mingisse kõrgkooli astunud, enamasti distantsõppesse (avatud ülikool), seal nimekirjas aasta ja rohkemgi olnud, kuid pole aastatega isegi bakataseme õpet lõpetanud. Seega on ametlik haridustase kesk.

keeletu
2 aastat tagasi

Ei ole tõsi, et ta inglise keelt valdaks, algtasetki ei veaks välja. Vene keelest rääkimata.

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  koht

Minu arust ei tohiks ükski Lihula inimene sellepärast häbi tunda, et üks äbrisse astunud inimene on sündinud selles väikelinnas. Mõtteainet annab pigem see, mis eesmärgiga erakond ta sinna valitsuse ladvikusse upitas kui tal puudus vastav haridus, oskus ja teadmised. See, et inimene selle ameti vastu võttis on muidugi tema eksimus.

Vastutustundega...
2 aastat tagasi
Reply to  koht

…näib viimasel ajal mujalgi kitsas käes olevat, mitte ainult Lihulas. Aga kaasosalistena võiksid tunda end kõik, kes kuriteost teavad ja vaikivad, kannatajte ringi piirjooni ei hakkaks siinkohal välja joonistama, aga see on teoreetiliselt võimalik.

Mine tea...
2 aastat tagasi

…ehk on seegi üks kurja kasvatajatädi ja tuimalt hoolimatu kogukonna ühistöös tekitatud lapsepõlvetrauma tagajärg? Tagajärgi ja toimetulekustrateegiaid on igasuguseid.

Erika
2 aastat tagasi
Reply to  Mine tea...

Ei temal ei olnud kuri kasvataja.

Mine tea...
2 aastat tagasi
Reply to  Erika

…siis ehk mingi muu kurja tagajärg?

Ägedad
2 aastat tagasi

Kohtualuse ja kruusapetturi karjäär kohalikus omavalitsuses on peadpööritavalt hullumeelene positiivne uudis, kui (sotsioloogilisi) arve vaadata, või mis? Kuidas tekivad lindpriilikud kambad? Klassikast on võtta korrumpeerunud šerif ja muud korrumpeerunud ametnikud ja stenaarium jookseb.

See
2 aastat tagasi

küll paika ei pea.

Automaadid
2 aastat tagasi

Olin ka pikka aega mänguautomaatide sõltlane. Läks abielu, läks raha. Sellisest august välja tulla on suht võimatu. Kunagi aastaid tagasi, kui olin kaotanud jälle enda jaoks suure summa, ütleme nii 1000 euri, tulin nagu tavaliselt masenduses koju. Endale lubaduste andmine, et rohkem ei mängi, oli pidev teema. Mida siis teha. Olin kuulnud, et saab kasiinos käimise keelu alla panna. Läksingi Maksu- ja Tolliameti lehele ID kaartiga ning panin kolmeks aastaks keelu peale. Kui see aeg täis sai, võtsin nii 500 euri ja läksin uuesti automaate toksima. Veetsin seal terve päeva ning võitsin üle 1000 euri. Tulin koju ja panin uuesti… Loe rohkem »

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Automaadid

Öeldakse, et kellel ei vea kaardimängus, sellel veab armastuses. Sul läksid mõlemad vett vedama. Aga tore, et lahenduse leidsid..ja kolme aasta järel 500-ga plussis..

Nojah, aga
2 aastat tagasi
Reply to  Automaadid

Nojah, kõik tore, aga tekstist see ei selgu, et miks sa kasiinosse läksid? Mis see põhjus mõtetes oli, et mängima minna? Sellest tahaks aru saada

Automaadid
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah, aga

See kõik algas siis kui esimesed automaadid meile tekkisid. Sõber kutsus, et selline lahe ajaviide, kus võib võita ka. Väikesed summad ja ehk alguses oligi süütu ajaviide. Kuid olen loomu poolest hasartne ja ei lõpeta enne kui käsi kullas või perse mullas. Ja nii see läks üle 15 aasta. Kõik on peas kinni ja keegi ei saa aidata. Meeles mõlgub ainult kustkohast raha saada, et jälle mängida. Täitsa võrreldav süstla otsas istuva narkariga. Sellest välja tulevad väga vähesed. Loll, nagu ma olen, võttis see aega 15 a ja täielikult üle pole praegugi kuid mul on jõudu nüüd ennast ohjeldada ja… Loe rohkem »

valijatele
2 aastat tagasi

Kas nüüd on arusaadav, miks riigikogujate palka tuleb tõsta? Ega see kolmekümne tuhandene võlg ennast ise ära maksa. Nii et vaadake, et te ta tagasi valite!

Vatt
2 aastat tagasi

Ei saa nendest sõltlastest aru. Mida nad loodavad kasiino abil rikkaks saada või mis peas toimub. Koolides peaks ikka rikkaks saamise põhitõed selgeks tehtama! Sama ju lotoga, olematu võimalus saada peavõit. Ühe pileti võid ju nädalas osta või mingi nullkoma protsent oma tuludest, aga seegi on tegelikult raha prügikasti viskamine või siis kaudselt homode toetamine.

ütle sa nüüd
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Sa täna õnne, et sa nii arukas oled . Tark õpib teiste vigadest, rumal vaid enda omadest..kui õpib. Käisin heitsin sellele Viiolile pilgu peale. Ja tead, see kutt ei ole siiani midagi õppinud, kuigi tark ja haritud mees paberite järgi. Viiol ütleb, et temal on kõik kontrolli all,aga kultuurkapital kiusab.„Ühesõnaga, mis ma tahan öelda on see, et kui Kultuurkapital nüüd eraldaks mulle 500 000 eurot, siis ma teeksin selle võla ühe õhtuga tasa – kõik oleksid rahul – mina saaks võlast vabaks ja Kultuurkapital saaks oma raha tagasi,“ selgitas Viiol oma skeemi lahti.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Teavad nad suurepäraselt, et seal rikkaks ei saa. Sõltuvus tekib kahest vastandlikust emotsioonist – eufooriast ja masendusest.

Just-just
2 aastat tagasi
Reply to  Vatt

Koolis peab käima, ja seal… õppima, õppima, õppima : )

Valitsejate mängukäitumise peened nüansid
2 aastat tagasi

Ajaloos oli periood, mil Lihula mõisa häärberis mängupõrgut peeti. Kellest võiks sada traditsioone väärtustava ja ühtehoideva kogukonna, Lääneranna valla uus vallavanem?

viiol
2 aastat tagasi

Hea, et niigi läks. Tema mängis oma rahaga, aga kunagi oli üks tubli mees Avo Viiol, kes kultuurkapitalist natuke raha laenuks võttis ja kasiinosse viis, lootes et üks kord peab ju õnn ka tema õue peale tulema. Kahju inimestest. Loodame, et mees sai õppetunni õigel ajal.

Logistik
2 aastat tagasi
Reply to  viiol

Me veel ei tea, kas mängis ainult oma rahaga. Tuleb ehk veel midagi huvitavat välja?