Tõnis Mölder: RMK raiub liiga intensiivselt

Keskkonnaminister Tõnis Mölder. Foto Malle-Liisa Raigla

Haapsalut külastanud keskkonnaminister Tõnis Möldri sõnul on praegu, koroonaajal, metsad inimestele emotsionaalse väärtusega ja puhkemetsi ei saa majandada nii nagu majandusmetsi.

Tutvusite Tagalahe seisundiga. Milline mulje jäi?

Mere ökosüsteemi seisundit arvestades on Haapsalu ja Läänemaa keerulises seisus. Praegune seisund ei ole rahuldav ja linnalähedaste meresoppide hoidmiseks tuleb teha suuremaid samme. See tähendab, et peab vaatama, millist reovett lahesoppidesse viime ja milline on tagajärg.

Tagalahe säilitamiseks tuleb vaadata, mida lahte lasta?

Üks asi on, mida sinna lased. Aga peame arvestama, et Tagalaht ongi looduslikult hoopis teistsugune – madal ja viljakas keskkond, mis tähendab kinnikasvamist ja setete sadestumist.

Tagalahe puhul tuleb leida ka uusi innovatiivseid lahendusi, mis aitaksid vett rohkem ringi liigutada, et setted ei sadestuks, või tuleb puhastada ja süvendada. See tähendab ökosüsteemi lõhkumist ja ei pruugi pikas perspektiivis olla jätkusuutlik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luisa
2 aastat tagasi

käisin rattaga terviseteel sõitmas ja avastasin ehmatusega, et teerist, kus Haapsalu poolt tulles Peetri kivi jääb paremale ja vasakule läheb tee prügimäele, on vasakult poolt maha raiutud kogu kaunis mets, mida teadsin ammusest ajast – seal olid kenad kõrged kuused, loomade söödaraam ja üldse oli see kaunis koht, kus sageli sai peatus tehtud ja jalgrattalt maha tuldud. RMK – mis teil viga on?

Asunik
2 aastat tagasi
Reply to  Luisa

Ja mis sinna istutatud on?

jamps
2 aastat tagasi

kui esimene päris amet on ministri oma eks siis olegi keerukas. nii need lapsed siin jama aastaid kokku on keeranud. teised lapsed istuvad brüsselis, ministeeriumi tagatubades ning riigikantselei nõunike kohtadel. muudkui kooskõlastavad, iga päev riigiabi jutt ja kooskõlastamise kooskõlastamised … mets metsaks, aga prügiteemadki läksid riikogust läbi siuh .. teadmata , mis on sisu ja tagajärjed. Aga ega täna polegi neid autoriteete, kes ütlevad … et nüüd teeme nii. Kogu ühiskond on harjutatud vahtu välja ajama ning järgmised 16 aastased on sildamitel juba eetris, kes õpetavad elama.

mölder ahakka ükskord tööle
2 aastat tagasi

Tõnis Mölder koos oma meeskonnaga on lihtsalt mannetud tüübid kes ei suuda RMKle päiteid pähe panna ja nüüd on RMK süüdi et raiub. Kas sa arvad et läänemaal elavad mingid debiilikud kes su demagoogiavõtetest aru ei saa.

Lutikas
2 aastat tagasi

Võrdlemiseks Kogu Baltikum ja Venemaa loodeosa satelliitpildid Praegu ja 20a tagasi. Siis oli veel enamvähem mõlemas palju rohelist. Praegu Baltikumi poolses osas rohelist ala mitu korda vähem. Kõik maha raiutud.

jajaa
2 aastat tagasi

Kuule mölder- aga sa tee keskkonnaministrina valitusele ettepanek majanduskasvu jõuga vähendamiseks. Milleks sellised loosungid ja demagoogia?
Kui riigi poliitika on meile kogu aeg ilusamat ja jõukamat tulevikku lubada, siis saab ka raiesurve ainult suuremaks minna.