Dirhamis oli näha Vene raketi lendu

Kristiina Tsebotkova fotod

Dirhami poodnik Vjatseslav Rätsepp nägi neljapäeva hilisõhtul koos vennatütre Kristiina Tsebotkovaga rannal nähtust, mis tundus esmapilgul eriskummaline.

Rätsep kirjeldas, et mõned minutid pärast kella 23 õhtul langes taevalaotusel hääletult valguskera, suur tossupilt taga. Neljapäeva õhtul tundus Rätsepale, et kera langes Neugrundi kraatri lähedal vette, kuid järgmisel päeval kaldus arvama, et kadus siiski horisondi taha.

„See ei olnud UFO, komeet ega meteoriit,” ütles Rätsep. Taevakehade langemise välistas Rätsep, sest need langevad kiiresti, kuid neljapäeva õhtul kestis vaatemäng neli minutit. „See oli nautimist väärt vaatepilt,” ütles Rätsep.

Soome ajalehe Ilta-Sanomat hinnangul oli tegemist Venemaal Plesetski kosmodroomilt välja lastud 300 kilomeetri kõrgusel lennanud Sojuz-2.1v raketiga, mis vedas sõjalist satelliiti. Samasugust vaatepilti nähti samal ajal ka Soomes.

Et tegu oli satelliidiga, arvas ka Rätsep reedel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muskin
2 aastat tagasi

Ja uudis nagu maast leitud….kas pole tore…

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Ei saa: valesti parkimine.

Vänt Võll
2 aastat tagasi

Huvitav,kas kindlustuselt pappi ka saab,kui selline kolakas pähe kukub ja mu jahi hävitab ??