Galerii: Valge Daami laat tõi inimesed promenaadile

Elen Freivald

elen@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 33

Fotod: Elen Freivald

Valge Daami laada esimene päev tõi Haapsalu promenaadile kokku hulgaliselt laadalisi.

Posti tänava remondi tõttu otsustasid korraldajad sel aastal laada tuua hoopis promenaadile. „Tahame anda laadalistele ja külalistele hingamisruumi,” selgitas Haapsalu kultuurikeskuse direktor Gülnar Murumägi. Korraldajate otsus oli mõistlik, sest promenaadil oli tõepoolest ruumi nii müüjatele kui ka ostjatele.

Enam kui sada laadamüüjat olid oma müügiletid ja -telgid sättinud kuursaalist Aafrika rannani. Kaubeldi kõigega alates toidukaubast kuni ehete, keraamika ja rõivasteni välja. Eriti rohkesti oli tänavu ehtemüüjaid, kuid ka keraamikat pakuti igat masti. Põnevamatest kaupadest jäid silma puidust arendavad mängud lastele, mis aitavad mängides liitmist-lahutamist ja korrutamist selgeks saada.

Toidukraami maitstes võis laadal kõhu täis saada – pakuti leiba, liha, kala, pirukaid, maitseaineid, kõikvõimalikku sisse tehtud kraami, käsitööõlut jpm. Paljud kauplejad olid juba varasematest aastatest tuttavad ja neil on Valge Daami laadal tekkinud juba oma kindel klientuur.

Kui kuursaali kõrval kõlakojas lõid meeleolu Haapsalu taidlejad, siis Aafrika rand oli laste päralt. Lapsi meelitas miniloomaaed, traksibatuut, ponisõidud jms.

Valge Daami laat jätkub ka pühapäeval ja kauplemine läheb lahti kell 10.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
2 aastat tagasi

Aitäh. Nii palju fotosid kui oleks ise kohal käinud ja kõike ise näinud.

kus
2 aastat tagasi

järgmine koht on kuhu rahvas kokku aetakse

hale
2 aastat tagasi

värk , nagu oleks üle eelmise sajandi vahetuse aeg, linn marketeid täis. aga ikka üritatakse mingit imeasja välja mõelda, selleks on turg, kui midagi oma aiast või tegevusest pakkuda on, aga turul ainult hiina ja tyrgi hilbud

Arvaja
2 aastat tagasi
Reply to  hale

ära virise

torusall
2 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Iga kord kui kohtan kellegi rahulolematuga, või tuleb endal tahtmine ving vabadusse lasta, meenub koheselt Ines Aru ühest huumorisaatest kui hüüdis:vanamees, võid virisema hakata-söök on valmis! Praegu täiskuuaeg, äkki see mõjutab me meeli… kuu pidi soolatüükad isegi ära võtma kui õrritad-mul on, sul ei ole.. Vingume terviseks!

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  hale

Ja mis asi see market ka on?

rae
2 aastat tagasi
Reply to  hale

Ving, ving, ving….