Haapsalu raudtee jõuab Ristini 2024. aastal

Lääne Elu

info@le.ee

Urmas Lauri foto

Eesti Raudtee kavatseb veel sel aastal välja kuulutada kõik projekteerimishanked, mis on vajalikud Haapsalu raudtee taastamiseks. Raudtee ise peaks Haapsalu ja Rohukülani jõudma 2026. aastal, edastas ERR.

Praegu on käimas Turba-Ellamaa, Risti-Ellamaa ja Saunja-Risti lõigu projekteerimine. “Käesoleval aastal planeerime välja kuulutada ka ülejäänud Haapsalu raudtee taastamiseks vajalikud projekteerimishanked: Lääne-Nigula valla piir-Haapsalu ja Haapsalu-Rohuküla,” ütles Lilles.

Lillese sõnul tahetakse, et 2022. aasta keskpaigaks oleks kõigi lõikude põhiprojektid valmis.

Loe lähemalt siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
2 aastat tagasi

Ahnus on kole asi. No ja siis, las need lahingud käivad. Karavan liigub edasi ning küll ükskord need lahingud ka rahva hüvenguks lõppevad.

Ants
2 aastat tagasi

See ebameeldiv jama jah, broiler (k…laid) teeb uusile propat, et ärimehed teeniksid. Anname tasuta ära, ärikad müüvad raua maha ja siis korraliku raha eest uuesti riigile tagasi. Kole See on ju puhas koorem lõpuks riigile kui sinna porgand sõitma tuleb. Pealegi mis lõpuks peaks sõitma läbi paralepa metsa, mitte vana tammi pidi, vaid vist võetakse uus trass.( mis rohelised sellest uuest trassist arvavad ?)Selle jama asemel võiks kohalikele kasumlikema asjadega tegeleda, ntx need “rongid” mis hiiumaalt tulles linna ummistavad. Tehku selle asemel parem tee ümber linna.

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Ants

Mõttetu üks ja sama tuututamine sinu poolt, mida on väga palju kordi juba tehtud. Milline koorem see sinule isiklikult on kui trammid sõitma hakkavad?
Muidugi Rohuküla killavoorid võiks küll vähemasti Tööstuse tänavalt Uuemõisasse tulla.

Ants
2 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Aga palun seleta miks meil seda raudteed vaja on?
Pärnu Tallinna vahel ära ei tasu, suured sadamad ja rohkem rahvast, aga meil siis tasub? Ma ei saa aru…kas on mingid uuringud ka tehtud selle kohta, et palju rahvast hakkab sõitma, kas sellega midagi veel kannatab vedada? Puitu, kütet, rauda, sütt …
Ma lihtsalt ei mõista seda.

Vambola
2 aastat tagasi

Hea uudis)

113
2 aastat tagasi

Selle jaoks ongi vaja valgevälja karjäärist hakata kaevandama.

Reelika.
2 aastat tagasi
Reply to  113

Nagu näha