Nõval valmis taasiseseisvumispäevaks mälestusteraamat

Lääne Elu

info@le.ee

Nõva kirik. Arhiiv

Nõva elanikud tähistavad reedel kl 16.30 Nõva kiriku juures taasiseseisvumispäeva. Mälestussamba juures süüdatakse küünlad, järgneb kontsert kooli ees ja Nõva kandi uue pärimusraamatu “Rahutud aastad” esitlus.

Raamat koondab lugusid sõja jalus olnud inimeste mälestustest. Paljud lahkusid Rootsi ja Soome, sealt edasi Ameerikasse ja Kanadasse, paljud küüditati Siberisse, paljud läksid metsa pakku, aga mitmed tulid ka Nõvale tagasi.

Lugude kirjutajaid on paljudest küladest: Perakülast, Nõmmemaalt, Vaisist, Tusarist, Eritast, Hindastest, Varikult, Rannakülast ja Nõvalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments