Indrek Tarand asus välisministeeriumis diplomaatilisse teenistusse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Indrek Tarand. Foto: Urmas Lauri
Indrek Tarand. Foto: Urmas Lauri

Aasta aega Läänemaal Nõva koolis ajalugu, ühiskonnaõpetust ja inglise keelt õpetanud Indrek Tarand on õpetajaameti maha pannud ja alustas diplomaadina tööd välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi büroos, kirjutab Postimees.

Tarand alustas 9. augustil pärast avaliku konkursi läbimist tööd arengukoostöö ja humanitaarabi büroos.

Tarand ütles, et Nõva koolis oligi tal tööleping üheks aastaks ja see sai läbi. Mullu detsembrist töötas Tarand ka Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse (RKK) teadurina, keskendudes Kremli mõju analüüsimisele Valgevenes. Ta ütles Postimehele, et täiskoht välisministeeriumis ei võimalda ka RKKs jätkamist.

Tarand on 1993. aastast töötanud mitmes Eesti riigiametis. Ta olnud peaminister Mart Laari kabinetiülem ja välisministeeriumi kantsleri. 2009. aastal valiti Tarand üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti ja töötas seal aastani 2019.

7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vana aken
1 aasta tagasi

Näe, vana aken oli lahti, kustutatud kommentaaridega. Mida LE siis lugejatele edastada ei soovi?

Vaevalt:
Nõval ei pidanud paljuks ka laste ees pudelit kummutada.

enn:
väidetavalt oli mehel vaja vahel seinast ning tahvlist tuge leida, kuna jalad kippusid alt vedama…

Mina
1 aasta tagasi

Nüüd võiks veel Pulliaas ka õpetajaks Nõval hakata siis oleks asi täiuslik.

penskar
1 aasta tagasi

Võib olla, et jättis joomise maha…..

Miks kustutatakse kommentaare
1 aasta tagasi
Reply to  penskar

Nõva laste kogemustest Tarandi joomisega?

aidake
1 aasta tagasi

rumalat ja seletage keegi mulle ära selle mehe fenomen 🙂 tundub, et viimasel ajal ta ühegi asjaga hakkama ei saa, aga kogu aeg peab pildil olema ja mingi promo käima. Nõval õpetaja, siis pool aastat hiljem Kaitseuuringute Keskus (pole vist vaja mainida, et õpetajatöö lohakile jäi), nüüd jälle pool aastat hiljem Välisministeerium (nõustamine ka vist ei olnud see). vanasti nimetati neid turuvarblasteks, nüüd …

Pamp
1 aasta tagasi
Reply to  aidake

…..Tarandit tegema .

äkki
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

kommunistõ svoih ne brosajut