Maily Märss on kahekordne Läänemaa tennise meister

Naisüksikmängu finalistid Maily Märss ja Simona Ladva. Foto: Vello Kuhi

Krahviaias selgitati selle aasta Läänemaa meistrid üksikmängudes ja segapaarismängus. Enamus mängudest olid äärmiselt tasavägised ja võitja selgitamiseks läks vaja otsustavat setti, mis omakorda lõi segamini päevakava, nii et viimased mängud lõpetati koos päikeseloojanguga või peale seda.

Põnevaim ja parima mängulise tasemega finaal oli meesüksikmängus, kus turniiri viimasel päeval kohtusid Indrek Tuul ja temast 30 aastat noorem Patrik Rainer Kaljula. Poolfinaal oli raskem Indrekul, kes alistas tabelis esimese asetuse saanud Ott Raidla 6-4 6-4. Patrik oli selgelt parem Kristjan Kuutokist 6-0 6-0. Finaali esimene sett kuulus kindlalt Indrek Tuulele, kes suutis oma taktika peale suruda,realiseerides Patriku lühikeseks jäänud pallid kindlalt punktideks ja oli kindlam ka pikkadel pallivahetustel. Mängu tulemus otsustati suures osas ära teises setis, kus Patrik mängis mitmekesisemalt, pannes vastase rohkem liikuma ja tekitades olukordi kus Indrek pidi tõeliselt pingutama, et igat punkti kas kaitsta või siis võita. Tasavägise seti kallutaski lõpuks enda kasuks Patrik seisuga 6-4.

Viimases, otsustavas setis oli juba nooremal mängijal eelis, Indreku mängus oli tunda ka eelmiste päevade pikkade mängude tagajärjel tekkinud väsimuse märke ning tulemus 6-1 Patriku kasuks kindlustas talle meistritiitli. See on Patrikul esimene kord tulla maakonna meistriks üksikmängus ning väidetavalt  nii noorelt, 13 aastasena ei ole keegi sellega veel seni hakkama saanud.

Meesüksikmängus 40+ oli finaal samuti tasavägine, kindel ja agressiivne mäng andsid lõpuks võidu Raiko Lipstokile Innar Mäesalu üle tulemusega 6-4 6-3. Tasavägised olid kohamängud, kus III koha mängus Toomas Kuum oli parem Ivar Tuulest 7-6(3) 6-0 ja 5.koha mängus Urmas Kärdi oli parem Jaanus Karilaiust 1-6 7-5 6-4. Lohutusturniiril näitas head mängu Gregor Trave, kes finaalis oli parem Martin Kuumast 7-5 7-5.

Naisüksikmäng oli vast ainuke mänguliik, kus eeldatavas võitjas keegi ei kahelnud. Nii läkski, oma selget paremust tõestas Maili Märss, olles poolfinaalis parem Annika Mändlast 6-2 6-0 ja finaalis Simona Ladvast 6-1 6-0. Naisüksikmängus 40+ tõestas oma favoriidistaatust Kaja Ladva. Poolfinaalis oli Kaja pärast üllatuslikult pikka mängu parem Ivika Torpelist 6-2 7-5 ja seejärel finaalis juba märksa kindlamalt Katrin Meriloost 6-3 6-2.

Segapaarismäng pakkus väikesi üllatusi, eeldatavad võidusoosikud ei suutnud väljakul oma staatust tõestada ja nii kujunesid tulemused võib olla veidi teistsuguseks kui kihlveokontorites prognoositi. Ennast ei lasknud sellest häirida ainult esimesena asetatud paar Andres Nõlvak-Marelle Saar, kes alistasid kõigepealt Taavi Saar-Heidi Rohi 6-1 6-2, seejärel Patrik Rainer Kaljula-Ivika Torpeli 7-5 6-1 ja finaalis samuti kindlalt Raiko Lipstok-Annika Mändla 6-2 6-1. Kohamängud olid seeeest pingelised, III koha said Indrek Tuul-Kaja Ladva võiduga 6-4 6-4 Kaljula-Torpel üle, 5.koha Keven Ungert-Simona Ladva võiduga 6-3 3-6 10-6 Jörgen Herman-Karin Kanepi üle.

Selle aasta meistrivõistlused on seega läbi. Juubeliaasta Haapsalu 90 kahekordseks meistriks tuli Maily Märss. Kui küsida, mis iseloomustaks selle aasta meistrivõistlusi, siis oleks see vast noorte mängijate osakaal medalimängudes ja üldine mängutaseme tõus kõikidel osalejatel.

 

Meistrivõistluste parimad 2021:

Meesüksikmäng

  1. Patrik Rainer Kaljula
  2. Indrek Tuul
  3. Ott Raidla

Meesüksikmäng 40+

  1. Raiko Lipstok
  2. Innar Mäesalu
  3. Toomas Kuum

Naisüksikmäng

  1. Maily Märss
  2. Simona Ladva
  3. Annika Mändla

Naisüksikmäng 40+

  1. Kaja Ladva
  2. Katrin Meriloo
  3. Ly Märss

Meespaarismäng

  1. Keven Ungert – Hardi Mikk Meitern
  2. Ott Raidla – Toomas Kuum
  3. IloToom – Imat Lõbu

Naispaarismäng

  1. Maily Märss – Ly Märss
  2. Simona Ladva – Kaja Ladva
  3. Annika Mändla – Silvia Ots

Segapaarismäng

  1. Andres Nõmtak – Marelle Saar
  2. Raiko Lipstok-Annika Mändla
  3. Indrek Tuul-Kaja Ladva
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments