Läänemaal on suur tuleoht

Ilmateenistuse kaardi järgi on Läänemaal suur tuleoht. Et Läänemaal muutuks tuleoht äärmiselt suureks, on puudu vaid mõned indeksinumbrid.

Äärmiselt suur tuleoht algab, kui tuleohu indeks on vähemalt 7000. Läänemaal on indeks 6801.

Äärmiselt suure tuleohuga aladel võib päästeamet keelata metsas küttekoldevälise tule tegemise, grillseadme kasutamise, suitsetamise või võõras metasas viibimise.

Nii ongi päästeamet keelanud juba Ida- ja Lääne-Virumaal, Jõgevamaal, Tartumaal ja Pärnumaal keelanud metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal grillimise, lõkke tegemise, suitsetamise ning sisenemise ja parkimise mootorsõidukiga. Lubatud on tehnikaga liikumine, mis on mõeldud turbatöötlemis- ning põllumajandustöödeks ja metsatöödeks.

Päästjad hoiatavad, et looduses valitseb endiselt suur kuumus ning kuivus ja metsad ning põllud on väga tuleohtlikud. Tihti süttivad tulekahjud viljakoristustöödel. Põllumehed peavad nende vältimiseks olema eriti tähelepanelikud. Võimalusel tuleks hoida põllu ääres tsisterne veega, et tulekahju süttimisel kohe sekkuda. Palume tungivalt inimestel looduses liikudes olla äärmiselt ettevaatlik ja lahtise tule kasutamist ning tuleohtu põhjustavat tegevust vältida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments