Imatra Elekter vahetas omanikku

Lääne Elu

info@le.ee

Imatra Elekter pakkus energiateenuseid enam kui 25 000 kliendile Lääne-Eestis ja Viimsis (hele viirutatud ala). Kaart: Elektrilevi

Eesti suurim jaotusvõrguettevõte Elektrilevi omandas Imatra Elektri võrguteenuste äri, mis pakub energiateenuseid enam kui 25 000 kliendile Lääne-Eestis ja Viimsis. Tänavu märtsis kokku lepitud ostutehing Soome energiakontserni Imatran Seudun Sähkö ja Elektrilevi vahel vajas jõustumiseks Konkurentsiameti heakskiitu. Tänaseks on luba koondumiseks Konkurentsiametilt saadud ning tehing viiakse lõpuni. Tehingu hinnaks on 28,9 miljonit eurot.

„Tänu võrkude kooshaldamisest tekkivale sünergiale ja ressursside efektiivsele kasutamisele saame pikas plaanis pakkuda kõigi klientide jaoks hinnavõitu ning samal ajal parandada ka töökindlust,“ märgib Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Imatra Elektri uueks juhatuse esimeheks kinnitati Elektrilevi senine regulaator- ja õigusvaldkonna juht Rudolf Penu. “Soovime veelgi tõsta Imatra Elektri niigi head võrguteenuse kvaliteeti ja klientide rahulolu tervikuna,“ ütles Penu.

Imatra Elekter jääb esialgu tegutsema Elektrilevi tütarettevõttena.

„Kahe ettevõtte ühendamine ja süsteemide täielik integreerimine võtab praeguse parima teadmise juures aega ligi kaks aastat ehk Imatra Elektri võrguteenuse klientidele jätkub sinnamaani kõik vanaviisi,“ lubab Mihkel Härm.

Eesti suurima jaotusvõrguettevõttena on Elektrilevi järjepidevalt kasvatanud võrgu töökindlust ja hoidnud samal ajal hinnataset võimalikult madalal. Võrguteenus on viimaste aastatega vaatamata üldisele elukalliduse tõusule viiendiku võrra odavnenud – aastatel 2017-2019 langes võrgutasu kokku 17 protsenti.

Kahe ettevõtte ühinemisel kasvab Elektrilevi osakaal üle Eestilisest jaotusvõrgust 95-le protsendile. Elektrilevi hallata on nüüdsest 63 000 kilomeetrit elektriliine ja 25 300 alajaama. Kliente on võrguettevõttel enam kui 533 000.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

„Tänu võrkude kooshaldamisest tekkivale sünergiale ja ressursside efektiivsele kasutamisele saame pikas plaanis pakkuda kõigi klientide jaoks hinnavõitu ning samal ajal parandada ka töökindlust,“
Kas mitte liiga ilus,et olla tõsi ?

Laine S.
2 aastat tagasi

Väga kurb uudis. Rõõmustasime Elektrilevi piirkonnast välja kolides, et sattusime inimliku teenusepakkuja piirkonda. Kauaks seda rõõmu ei olnud. Nüüd neil siis 100% monopol käes ilmselt.