Kohus jättis Lääneranna endise vallavanema kaebuse rahuldamata

Lääne Elu

info@le.ee

Lääneranna volikogu esimehest Arno Peksarist võib saada järgmine vallavanem. Foto: Urmas Lauri

Tallinna halduskohus võttis vastu otsuse jätta Lääneranna valla eelmise vallavanema Arno Peksari kaebus tema tagandamise ja uue vallavanema valimise kohta rahuldamata. Kohtu selgitusel ei ole põhjust arvata, et volikogu otsus oleks olnud teistsugune, kui istungil oleksid osalenud kõik volinikud või oleks istungit edasi lükatud, kirjutas Postimees.

Peksar heitis märtsis kohtule esitatud kaebuses ette, et vallavolikogu rikkus järjekindlalt seadust erakorralisel istungil, kus ta tagandati ning valiti uus vallavanem. Siis jättis kohus rahuldamata esialgse õiguskaitse taotluse, millega oleks jäetud istungi tulemused ootele, kuni kohus on selgele otsusele jõudnud. Sellegipoolest võttis kohus kaebuse menetlusse ja on nüüd jõudnud otsusele.

Kohus märkis, et ei saa sekkuda kohaliku omavalitsuse poliitilisse otsustusprotsessi ning umbusalduse avaldamise otsuse kohtulik kontroll saab piirduda üksnes selle algatamist ja volikogus otsuse tegemist reguleerivate menetlusnormide järgimise kontrollimisega. Menetlus- ja vormivead saavad tingida otsuse tühistamise üksnes juhul, kui need rikkumised võisid olla kaalukeeleks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ei tea
2 aastat tagasi

Kohtu kaudu ei saa inimene ka omi õiguseid kaitstud. Päris huvitav. Omakohust ka ju ei lubata. Mismoodi inimene siis õigust saab?