Eesti Ekspress: linnapea Sukles – kas jälle liiga ülbeks läinud?

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu linnapead Urmas Suklest on ametis aidanud püsida edevus ja võime halba unustada. Arvo Tarmula
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu peatänava pärnaalleed ei teinud haigeks ainult mädanik, vaid ka poliitiline võitlus ja valitsemismugavus, kirjutas Eesti Ekspress.

Viimasel nädalal pole Haapsalu põhivaatamisväärsus enam romantiline promenaad, vaid remondijärgus peatänav. Mõne päeva eest võeti Posti tänavalt maha lopsakas roheline pärnaallee.

Sukles on olnud Haapsalu linnapea kahes jaos 21 aastat. „Läksin ülbeks, mugavaks. 2002 õpetas palju ja see tuli kasuks. Nüüd on yin ja yang paigas, aga eks olen vanemaks ka jäänud,“ ütles ta.

Nüüd on puud muutunud Suklese valimisloosungiks. Aga kas saag lükati ka oksa, millel linnapea istub?

Valimised otsustavad, ega’s Haap­salu linnaisad ole taas liiga ülbeks läinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
2 aastat tagasi

Aga mulle meeldib. Selgus, et meil on tegelikult ilmatuma lai peatönav, mitte mingi kitsas uulits.

PS! Mulle meeldib tänav, mitte …..

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Haapsalu inimestele on sügavalt poh.. mida see liberastide propagandaleht kirjutab.Pole sellel Suklesel häda midagi,valite uue ja saate hullema !

Peep
2 aastat tagasi

21 aastat… linn on muutunud Suklese OMAks. Ta on justnagu maffia… teeb mis tahab, lõikab puid, kus tahab, kaevab munakivid üles kui soovib. Teeb linna selliseks, et see oleks sobilik talle endale ning tema Fra Marele. Jala ei käi, peaasi on, et temal endal autoga oleks mõnus sõita. Lõikab puud maha raudteejaama juurest, Kolledži juurest, nüüd ka peatänavalt… lõikab, lõhub lagastab… teeb mis tahab. Tal suva. Niikuinii valivad tagasi, rsk.

Manna Liisa
2 aastat tagasi
Reply to  Peep

Kahju, et heal Peebul laiem vaateväli puudub.

Tont
2 aastat tagasi

Valimistel need paarkümmend puud küll midagi ei muuda,sest nende aeg oli ümber ja istutatakse uued. Ükski puu pole igavene ja ka teed tuleb korda teha.Võiks näiteks äädikapuid istutada-need on väga ilusad ja ei kasva liiga suureks.

anonüümne
2 aastat tagasi

Kaks eakamat arutlesid —puud kasvavad ju uuesti, oodake natuke.
Fra Mares pole aga valgeid saunalinu, vaid kulunud välimusega tumeroosad,mis hädapärased. . Eine on selline poekaup, et soolane pea kõik ja süüa praktiliselt pole, vaid näiliselt rootsi lauana välja pandud,täiesti ebatervislik.

anonüümne
2 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Aga raha osatakse võtta küll!

Lembitu
2 aastat tagasi

Puud lähevad Graanul Investi purustisse ja pressi alla, sealt edasi Euroopa ahjudesse…. peaasi, et üks kapitalist saab ametnike abiga suurt kasumit teenida ja rikkuse edetabelis tõusta, muu pole tähtis… ja Eesti rahvas vaatab pisar silmis pealt, kuidas metsad kaovad…

eino
2 aastat tagasi

vastik vaadata, kuidas vana oma puudest lahti saamise üle ise nii rahul on … väike savisaar.

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  eino

Korralik TROLL ju .

Pensionär Aadu
2 aastat tagasi

On need pärnad juba maha võetud, las siis olla nii. Päris imelik on aga see, et see remont nii kaua kestab, plaanide järgi januarini. Kas kilplased hakkavad tänavat jaanuaris asfalteerima või tuleb mõistusest puudu. Teine aspekt on see, et kõik need Pagulainnarid ja suku ise valetavad, et puude juured oleks kahjustada saanud. Jaama tänava remint tehtud ja puid maha ei võetud. Kõik puud on terved nagu purikad.

Mul
2 aastat tagasi

on ka kuradima kahju neist puudest. Arvan, et kindlasti oleks võimalik olnud peatänavat uuendada ka nii, et enamus puudest oleks alles jäänud. Aga… mina ei ole ka linnapea, ma ei pea selles küsimuses arvestama eelarvega ega üldse millegi muuga peale enda tunnete. Selge on see, et otsus oli raske, aga keegi pidi selle tegema. Vahel tuleb ka oma õuest mõni puu maha võtta kuigi üldse ei tahaks. On kunagi majale liiga ligidale istutatud vms. Väga kahju on, aga teed ära, sest on vaja (soovitavalt muidugi mitte keset suve). Ja ma arvan, et kõigest hoolimata on linnapeal nendest puudest palju rohkem… Loe rohkem »

on ikka nahaal
2 aastat tagasi

kas ongi nii et keerad linnavalituses päev otsa sitta kokku ja sii avaldad kohalikus lehes mõned kahetsevad read ja kõik pevad uskuma 🙂 ja kõik saab vanaviisi edasi minna

....
2 aastat tagasi
Reply to  on ikka nahaal

Teie broilerid teete oma valimiskampaaniat siin teemas. Parim reklaam on antireklaam?
Siiani olen reformi hääletanud enam mitte. Teie valimisvõitlus on liiga räpane.