Tänasest on taas lahti meelelahutusasutused ja söögikohad

BNS

2019. aasta HÕFFi avamine. Foto: Markus Sein
Tänasest saab taas kinno. Foto: Markus Sein

Tänasest saavad kuni 50-protsendilise ruumitäitumusega uksed avada kultuuri- ja meelelahutusasutused ning samuti saab hakata einestama kohvikute ja restoranide siseruumides.

Esmaspäevast on lubatud viibida siseruumides muuseumites ja näitustel, samuti istekohaga üritustel nagu teatris, kinos, konverentsil, aga ka jumalateenistustel või muudel avalikel usutalitustel juhul, kui ruumitäitumus ei ületa 50 protsenti. Osavõtjate piirarvuks kehtestatakse 200 inimest. Üritus peab lõppema hiljemalt kell 22.

Esmaspäevast tohib toitlustusasutuste siseruumides kohapeal süüa-juua, arvestades 50-protsendilist ruumitäitumuse nõuet. Ühe laudkonna suurus tohib olla maksimaalselt kuus inimest. Klientide jaoks tuleb uksed sulgeda kell 22.

Esmaspäevast saab toitlustusasutuste välialadel kohapeal süüa-juua endiselt kuni 10-inimeselises rühmas ja täidetud tohib olla kuni 50 protsenti välialast. Nii nagu siseruumid, tuleb ka välialad klientide jaoks sulgeda hiljemalt kell 22.

Peaminister Kaja Kallas on kinnitanud, et valitsus arvestab piirangute leevendamisel nakkusohu tasemega. “Me ei soovi hoida piiranguid päevagi rohkem kui vajalik, kuid peame olema ettevaatlikud, sest viirus levib jätkuvalt. Seetõttu leevendame piiranguid järk-järgult. Panen kõigile eestimaalastele südamele, et kuigi lähenev suvi tõotab meile hingetõmbeaega, tuleb ikkagi olla vastutustundlik,” ütles ta.

Siseruumides liikumisel tuleb arvestada 2+2 reeglit, kanda maski, kohapeal tuleb kasutada desinfitseerimivahendeid ning täita ürituse korraldaja juhiseid koroonaviiruse leviku vältimiseks.

Spaade, basseinide, saunade ja meelelahutuskohtade siseruumidele kehtivaid piiranguid pikendatakse kuni 30. maini, mida valitsus vaatab vahepeal jooksvalt üle.

Kaubandus- ja teenindusettevõtete jaoks jäävad kehtima senised tingimused, mis tähendab, et ruumitäitumus ühe ruumi kohta ei tohi olla üle 25 protsendi ning järgida tuleb 2+2 reeglit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments