Kohus jättis Nõva kooli uuesti õiguskaitseta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva koolimaja. Foto: Urmas Lauri

Nõva koolimaja. Foto: Urmas Lauri

Tallinna ringkonnakohus võttis Nõva koolilt juba teist korda õiguskaitse, mis keelas Lääne-Nigula vallal sulgeda tulevast sügisest Nõva kooli 7.–9. klass.

Õiguskaitse tühistamist nõudiski Lääne-Nigula vald, kes tahab Nõva kooli muuta tulevast sügisest kuueklassiliseks. Ringkonnakohus rahuldas valla nõude.

Kohus jäi koolilt teist korda õiguskaitset võttes seisukohale, et Nõva kooli kolme lapsevanema õigus otsustada oma laste haridustee üle ei tähenda ilmtingimata laste õigust jätkata haridusteed samas koolis, kus õpilasi napib ja kulutused on suured.

Kohtuasi Lääne-Nigula valla ja kolme Nõva kooli lapsevanema vahel on siiski veel pooleli.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Orav
2 aastat tagasi

vot sellised otsused näitavadki et mingit rahva huvides eksisteerivat eesti riiki pole olemas. See niinimetataud õiguriike ekristeerib paberil et Kaljulaiu sugused buratiinod saaksid kõnet pidada. Nii kaua kui talupojad hangudega tooppeale ei lähe on kõugil poogen. Sinna kulka kuuluvad ka härrad Helmed kahjuks .

õige
2 aastat tagasi

hakake linna kolima juba

Nõva metsa tädi Maali
2 aastat tagasi

Tunnen kaasa L-Nigula vallajuhtidele , kes mitmendat aastat peavad tegelema Nõva osavallaga ja selle õelate elanikega. Teen ettepaneku valla ametnike elu lihtsustamiseks pöörduda Rahandusministeeriumi Lääne talituse , mida juhib vallavolikogu esimees N.Suur , poole , et asutuses töötav KOV -i nõunik aitaks valla haldusüksuse piiride muutmist korraldada.

Palun
2 aastat tagasi

Palun enam mitte kunagi kirjutada Nõva koolist ja Lääneranna vallast.

Tõesti või?
2 aastat tagasi
Reply to  Palun

Siis tuleks “Lääne Elu” täiega kinni panna, kuna peale Nõva Kooli enam palju muid müügiartikleid polegi. Kes seda punapropagandat ikka loeb.

Huviline
2 aastat tagasi

No nüüd on lõplikult selge see, et Lääne-Nigula vald on käitunud korrektselt ja see jant kooli ümber saab läbi. Mõne vanema kius teiste koolide arvel peab lõppema. Pröökajaid see muidugi vaevalt veenab, aga nende kommentaare saame peagi lugeda. Andke minna!

Re: Huviline
2 aastat tagasi
Reply to  Huviline

Lugeda ei oska või? Selgelt kirjas, et 15 päeva jooksul saab otsuse vaidlustada.

lapsevanem Karand
2 aastat tagasi
Reply to  Re: Huviline

..saab, aga ei vaidlustata…ja ka siis otsus ei muutuks.

kohalikud
2 aastat tagasi

elanikud on ainult valimisteks, vali keda tahes , saad ikka seenelise

Vallavalitsus
2 aastat tagasi
Reply to  kohalikud

on elanike vaenulik, kool kinni, inimesed minema. Oma rahva vastu kohtus käia on äärmiselt alatu ja nõme, selleks on juba kulunud tuhandeid eurosid. Ärikad ruulivad, kinnisvara on vaja kätte saada. Loodan, et nõvakad ei anna alla, väiksemaski kohas on koole peetud. Kooli raha kasutamise sisse peaksid õigusorganid vaatama, midagi poel seal puhas

kõik
2 aastat tagasi
Reply to  kohalikud

konventeeritakse rahaks siin riigis, aated on kadunud, toimub meeletu urbaniseerumine, see on lõpp