Tiina Lobja Tarraste kohtuotsusest: oleme kõik nördinud

Neljapäeval mõisteti Lihulas veresauna korraldanud Mikk Tarraste 20 aastaks vangi. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lihula kultuurikeskuse juhataja Tiina Lobja ütles neljapäeva õhtul saates „Ringvaade”, et Lihula inimesed on aasta eest Lihulas veresauna korraldanud Mikk Tarraste kohtuotsuses nördinud.

Kohus otsustas neljapäeval, et saadab Lihulas veresauna korraldanud Mikk Tarraste 20 aastaks trellide taha.

„Pidasime Eestit õigusriigiks,” ütles Lobja. Tema meelest oleks pidanud Tarraste saama eluaegse karistuse. „Surmanuhtlust meil ju ei ole,” täpsustas ta.

Lobja rääkis, et oli mõni päev tagasi kannatanutega rääkinud ja jõudnud ühiselt arusaamisele, et kui Tarraste eluaegset ei saa, siis kes veel peaks saama. „20 aastat on paras katsumus, aga Mikk Tarraste on väärt eluaegset,” ütles Lobja.

Möödunud aasta 6. juuni öösel toimunud sündmused raputasid Lobja sõnul kogu Lihula kogukonda. „Olime hirmul, õnnetud. Me ei osanud oma tunnetega toime tulla,” rääkis Lobja. „Me ei ole harjunud, et meil sellised asjad juhtuvad.”

Aasta eest tappis Mikk Tarraste Lihula lähistel kaks inimest, põhjustas kahele väikelapsele jäädavaid tervisekahjusid, vigastas mitmeid ja seadis ohtu loendamatul hulgal inimeste elu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viloloog
2 aastat tagasi

Oo, telestaar!

Lääne Elu
2 aastat tagasi

Tõenäosus et Tarraste eluaegse saab on väike, heal juhul saab kõrgemalt kohtult 5 aastat juurde ja kõik.

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Lääne Elu

? 25 või, millise paragrahvi järgi saab määrata 25a?

Arvos
2 aastat tagasi

Prokurör on tasemel, kaebab edasi ja ikka eluaegse poole!

kodanik
2 aastat tagasi

Hea et rahvas kohtuotsuseid ei saa teha. Igati loogiline otsus, tavaliselt saavad tapjad-mõrtsukad korrumpeerunud Eesti kohtult üli-leebed karistused.

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mis seal head on? Ennem peaksite ikka mõtlema, kui sellisel teemal tulete arvamust avaldama. Tapatöö ei juhtunud kogemata, vaid tahtlikult + alkoholijoove.Tehke see endale kõigepealt selgeks!!!

Stalin
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

ah et arvamust tohib avaldada ainult selleks valitud isik nagu Agu?…kes on muidugi peensusteni teadlik asjaoludest…

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Stalin

Valesti saate aru ju! Aga ma leiam, et sellise tundliku teema puhul ei ole õiglane kurjategijat kuidagi leebemalt kohelda. Mingeid asjaolusid seal polnud. Jõi täis end ja tappis inimesi. Mida siin veel arutada ja õigustada on, seda ma ei mõista?

Para Doks
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ja milline siis oleks õiglane karistus? Veritasu? Kaks korda järjest maha lasta? Kas siis hakkaks kellelgi kergem?

Agu
2 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

?

Mhmh
2 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

Eesmärk pole ju kellegi olemist kergendada, vaid sotsiopaadist mõrvar tema elu lõpuni isoleerida, et välistada uute kuritegude sooritamist. Sotsiopaadid on juba nihkes “katusega” sündinud. Suurel osal sotsiopaatidest õnnestub elada ühtki kuritegu sooritamata, aga Tarraste hingel on juba mõrvad. Kuna sotsiopaadil puudub häbi-, süü- ja piinlikkustunne, südametunnistus ja võime kaasa tunda ja kahetseda, siis tema “paranemine” pole küll mitte kuidagi võimalik. Nii on.