Prokurör vaidlustab Tarrastele mõistetud karistuse

Lääne Elu

info@le.ee

Mikk Tarraste kohtus. Foto: Malle-Liisa Raigla
Mikk Tarraste kohtus. Foto: Malle-Liisa Raigla

Maakohus mõistis täna Lihula tulistamises süüdistatud Mikk Tarraste kõigis esitatud kuritegudes süüdi. Prokurör Gardi Anderson kinnitas täna pärast kohtuistungit, et kavatseb maakohtu otsuse karistuse ringkonnakohtus vaidlustada.

„Õigust mõistab kohus, kuid kohtumõistmine ei ole veel läbi. Prokuratuur vaidlustab mõistetud karistuse,” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Gardi Anderson. “Eluaegne vangistus on erakordne karistus, mille kohaldamine nõuab erakorralisi asjaolusid. Prokuratuuri hinnangul on need erakorralisi asjaolud 6. juunil Lihulas toimunud sündmustega täidetud. Süüdistatav mõrvas kaks inimest, seadis eluohtlikku seisu vähemalt kaks last ja politseiniku; veel mitme inimese elu oli otseselt ohus. Tema teguviis ei jäta kahtlust, et eesmärk oli tappa – ja seda olukorras, kus ainus ohuallikas oli tema ise. Nii saab käituda vaid inimene, kellel puudub igasugune austus inimkeha ja inimhinge vastu. Seega väärib Lihula tulistaja prokuratuuri hinnangul just eluaegset vangistust ning maksimaalne tähtajaline vangistus ei taga õiguskorra piisavat kaitset.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pook
2 aastat tagasi

Käed eemale Gulliverist!

Talumees
2 aastat tagasi

Proks hakkab rapsima ja lõpuks hulluke saab 15 aastat…

Edevus ruulib
2 aastat tagasi

Prokurör tahab pildil püsida, aga sellest otsus ei muutu.

õiglus
2 aastat tagasi

eks see rohkem formaalsus,ei usu et midagi muutub, kahjuks

Nimi
2 aastat tagasi

Õige!

Para Doks
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Tegu oli jube, selles pole kahtlust. Samas, kuni tegemist pole paadunud sarimõrvariga, ning eksisteerib võimalus, et kurjategijast saab veel inimene, tuleks talle mingigi lootus jätta.

Talumees
2 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

Kas Tarraste jättis lootust???
Kirvega raisale kõhtu lüia, las tunneb mis on valu…

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

No aga ongi ju sarimõrvar! Tahtlik tapmine. Mida siin õigustada on ma ei saa aru? Jõo veel alkoholi ka ja võttis relva kaasa

Para Doks
2 aastat tagasi
Reply to  Ei tea

Sarimõrvar planeerib roima pikalt ette, ta kordab oma tapatööd mõne aja pärast külmavereliselt uuesti jne. Tarrastel aga “sõitis katus ära”. See pole päris sama.