Vaktsineerimisele saab broneerida telefonitsi

Andra Kirna

andra@le.ee

Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula
Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula

Tänasest saab lisaks digiregistratuurile broneerida aega koroonavaktsineerimisele telefonil 1247.

Telefoni teel saab aegu broneerida kõikjale üle Eesti ja samal numbril saab vajadusel vastuseid kaitsepookimise kohta tekkivatele küsimustele. Kõnekeskus töötab seitse päeva nädalas kell 8–20.

Läänemaal vaktsineerivad nii Läänemaa haigla kui ka neuroloogiahaigla. Läänemaa haigla õendusjuhi Marju Lepmetsa sõnul vaktsineeritakse haiglas nii palju, kui võimalik. „Oleme seda mais teinud ühel päeval nädalas, 50 inimest tööpäeva kohta,” ütles ta.

Lepmetsa sõnul teeb haigla kaitsesüste oma põhitöö kõrvalt ning ressurss, mis selleks kulub, on päris märkimisväärne. „Vaktsineerivaid õdesid pole meil ülearu palju ja varsti algab ka töötajate puhkuste aeg,” tõdes ta.

Vaktsineerimise töörühma juhi asetäitja Arkadi Popovi sõnul aitab kõnekeskus vähendada koormust digiregistratuurile ja on paljude inimeste jaoks mugavam. Suure tõenäosusega tekivad ka kõnekeskusesse ootejärjekorrad. „Palume kannatlikkust ja mõistmist,” lisas Popov.

Eile õhtul kell 19 avanes vaktsineerimise võimalus kõigile alates 16. eluaastast. Edaspidi lisatakse aegu jooksvalt vastavalt vaktsiinide saabumisele.

Eilehommikuse seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga koroona vastu vaktsineeritud 401 317 inimest, mis on 37,4 protsenti täisealisest elanikkonnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments