Euroopa päeval imetleb Haapsalu lillevaipa ja mängib “Minu Euroopat”

Lääne Elu

info@le.ee

Pühapäeval saab Kodanike torni juures imetleda lillevaipa. Foto Arvo Tarmula

Euroopa päeva puhul toimub Haapsalus sellel nädalavahetusel orienteerumismäng „Minu Euroopa” ja pühapäeval tasub minna imetlema Euroopa Liidu ja Eesti lipu värvides lillevaipa Haapsalu Kodaniketorni-esisel platsil.

„Mängul ei ole kindlat alguskohta, oluline on punktid läbida ükskõik, mis järjekorras. Jõudnud punkti, ilmub mobiilirakenduses valikvastustega küsimus. Kui kõik punktid on läbi tehtud, saab mängu lõpu fikseerida finišilipuga tähistatud punktis,” selgitas Europe Direct Läänemaa projektijuht Ege Tatarmäe.

Orienteerumismängu saab mängida kolmel päeval 7.–9. maini, kas või öösel. Poolelioleva mängu saab panna vahepeal pausile ning jätkata sobival ajal, näiteks järgmisel päeval.

„Mängu käigus saab oma teadmisi proovile panna ja kindlasti saab teada midagi uut. Lisaks on võimalus nautida imekauneid kevadisi vaateid, mida pakub Haapsalu linn,” rääkis Tatarmäe.

Mängimiseks tuleb oma nutiseadmesse laadida AppStorest/GooglePlayst rakendus LOQUIZ (kasutajanimi: haapsaluest ja parool: minueuroopa). Põhjalikuma mängu laadimise juhendi leiab siit.

Ajaliselt hajutatud mäng annab kõikidele osalejatele võimaluse läbida mäng turvaliselt ja järgides kõiki kehtivaid ohutusreegleid. Mängu läbijate vahel loositakse teisipäeval, 11. mail välja kinkekaarte.

Pühapäeval moodustatakse Kodaniketorni-esisel platsil võõrasemadest kaunis lillevaip, mida näeb seal ainult ühe päeva.

Lillevaipa hakatakse paigaldama öösel ja valmis kujul peaks seda näha saama umbes kella üheksast hommikul. Lillevaip kaunistab linna kella 18ni ning jääb teele, kui mängida “Minu Euroopa” orienteerumismängu.

Lillevaiba kujunduse autor on maastikuarhitekt ja disainer Maali Roomet-Allese. Lillevaiba õie installatsioon on inspireeritud kasutatavast lillest – võõrasemast. Võõrasema on rõõmsameelne, natuke vallatu ja värvikas. Oma ebakorrapärase õiega pakub ta eri nüansse, iga õis on kordumatu. Seda kõike on rakendanud ka kujunduses, mis on vallatu, värviline ja lookleva kontuuriga õis linna südames.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments