Läänemaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu

Andra Kirna

andra@le.ee

Vaktsineerimine. Foto> Arvo Tarmula

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6650 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 543 ehk 8,1% testide koguarvust.

Läänemaale lisandus üks koroonaviirusega nakatunu.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 280 inimesel. 228 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 83, Pärnumaale 41, Tartumaale 27, Lääne-Virumaale 19, Rapla- ja Valgamaale 14 ning Järvamaale 10 uut positiivset juhtu. Võrumaale lisandus 9, Jõgevamaale 8, Põlvamaale 7, Viljandimaale 6, Saaremaale 5 ning Hiiu- ja Läänemaale 1 uus positiivne test. 18 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 613,7 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 11,8%.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 46, haiglaravi vajab 460 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 69 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 358 inimest (78%).

Ööpäeva jooksul manustati 2065 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 287 298 inimesele, kellest 84 964 on saanud mõlemad doosid. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 56%. 70+ vanusegruppi on üle 60% vaktsineeritud Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Lääne-, Lääne-Viru-, Põlva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu-, Viljandi- ja Võrumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
3 aastat tagasi

Kuule sina Äkre enne, kui postitat kommentaari kondrolli oma kirja vead üle.

ülekohus
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Ära pillu kriitikanooli, võib tulla sulle bumerangina tagasi.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Peaksite ise ka kontrollima.

Äkre
3 aastat tagasi

Millal hakatakse reaalselt vangi panema neid kes levitavad haigusi? Nakkushaiguse levitamine on keelatud, kuid haigus levib ja ei ole midagi kuulda sellest, et mitu inimest saab iga päev levitamise eest karistada.
Ametkonnad ei tohi jätta levitajaid karistamata. Mujdmoodi me ei peata haigusr

ülekohus
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Kui sina, Äkre, oled enese teadmata nakatanud, siis oled kindlasti ohver ja kannataja, kes ei tea kuskohast selle paha viiruse küll sai. Aga kui keegi teine on haigestunud, siis on ta sinu meelest levitaja ja kurikael, kes tuleks teiste hirmuks kinni panna.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  ülekohus

provokaatorile ei peaks vastama.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Väga õige Äkre! Veel parem aresteerida neid kabakad ja kohapeal maha lasta!
Nõuka ajal oli sõna VRAG NARODA : pif-paf, ja ei ole probleemi. A kui sina ise haigeks saad, siis sind oma jarekord hävitatakse ara, näiteks ilus koht on liiva karjaris – ruumi seal jn palju.

Elli.
3 aastat tagasi

Uskumatu, et Läänemaale ainult 1 lisandus juurde. Juba mitu kuud lisandub ikka 10 iga päev. Ja keegi mitte midagi ei tea, ega pole näidud et kus siis nüüd??

Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Elli.

Eile ju teste Haapsalus ei tehtud, see üks on mujal testitud.