Tarraste: minul süüdistatavana on palju lihtsam kui kannatanutel

BNS

Mikk Tararaste Pärnu maakohtus. Malle-Liisa Raigla

Pärnu maakohtus esmaspäeval jätkunud kohtuprotsessil ütles mullu suvel Lihulas kaks inimest tapnud Mikk Tarraste, et tema on süüdistatavana kohtupingis istuda märksa lihtsam kui tema tegude tõttu kannatanutel.

„Ütleksin, et need sündmused kümme kuud tagasi olid hästi traagilised. Millest need tingitud olid? Ilmselt suuresti juhustest ja valedest otsustest,” ütles Tarraste.

„Ma ei taha oma tegusid ühegi sõnaga õigustada, vaid proovida selgitada, ka enda jaoks. Ausalt öeldes, vaadates tagasi ja nähes neid videoid ja ülekuulamisi kohtus, on minul siin süüdistatavana istuda palju lihtsam kui kannatanutel. Siiralt kahetsen seda, mis juhtus,” lausus Tarraste.

Veebruaris alanud protsessil tunnistas 33-aastane Tarraste oma süüd ning nõustus kõikide tema vastu esitatud tsiviilhagidega. Samas ei tunnistanud ta kuritegude varjamist ning kuriteopaigalt põgenemist. Tarraste lisas, et jääb oma varem esitatud avaliku kahetsuse ja vabanduse juurde.

10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pamp
2 aastat tagasi

Eks ta nüüd sellele rõhubki, et oli süüdimatu ja ei vastutanud millegi eest. Loodab hullarisse pääseda ja sealt mõne aasta pärast koju pikutama. Ta on ise meedik ja teab täpselt, kuidas välja nihverdada.

Arvos
2 aastat tagasi

Taotle autanaasiat ja ongi sul lihtne.

Huvitav?
2 aastat tagasi

Lääne elu lõpeta need reportaazid hingetust mõrvarist! Omal ajal kõik väljaanded jagasid ilupilte Breivikust, kes saigi oma ekstaasi sel kombel kätte, et ajakirjandus neelas selle alla. Täiesti saamahimulise kapitalisti kombel.

Harald
2 aastat tagasi

Kannatanutel on jah kergem… 2 tükki on surnud…

jamps
2 aastat tagasi
Reply to  Harald

üks ikka lasi end tappa enda põhjusel, võiks ka muud üliaktiivsed mõnikord hetke mõtiskleda, kas on ikka vaja pea tulle pista. vähemalt kaalutleda ning see teine süütu inimene oli juba tagajärg.
loomulikult ei pea ma tarrastet mingiks härraks, kellele kaasa tunda .. aga paljud rumalad olukorrad saab ära hoida.

Vahi nalja
2 aastat tagasi

Alkoholi ja ravimite koos manustamist harrastavad (pühapäeva)narkomaanid. Narkouimas süüteo toimepanemine on raskendav asjaolu. Ja ikka otsitakse mingit arusaamatut käitumispõhjust. Kriminaalpoliitika on prokuratuuri tublil juhtimisel viimased 10-20 aastat totaalselt läbikukkunud, ka ülikooli kriminaalõiguse õppejõud peaksid peeglisse vaatama koos kohtunikkonnaga, kes realiseerivad ebamõistlikult kriminaalõigust.

Miralda
2 aastat tagasi
Reply to  Vahi nalja

Vahi tarka! Mida sa siin tuututad, mine hari asjaosalisi!

Uhhuu
2 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Kas see Miralda on suur lind metsast?

Uhhuu
2 aastat tagasi
Reply to  Uhhuu

Oh ei! See oli Helju ikka. Vabandage mind!

Vastik
2 aastat tagasi

Süüalune kordab advokaadi poolt ette öeldud paar-kolm pisaratest nõretavat lauset ja kohe ongi karistus aastate võrra kergem.