Koroonaravimina reklaamitakse terviseameti poolt keelatud ainet

Haapsalus reklaamitakse veebilehte, mis propageerib terviseameti keelatud ainet. Foto: Malle-Liisa Raigla
Haapsalus reklaamitakse veebilehte, mis propageerib terviseameti keelatud ainet. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalus on bussipeatustes reklaamid, mis väidavad, et koroonakriisile on lahendus olemas, kuid juhatavad tervisele ohtliku MMSi ehk kloordioksiidi propageeriva veebileheni.

MMSi müüki on terviseamet korduvalt keelustanud. Juba ülemöödunud aastal keelustas amet toote „MMS mineraalne suuloputusvahend” müügi, hiljem keelustas amet ka toote „Mineraalne laus MMS” müügi, veebileht aga just klooroksiidi propageerib.

Terviseamet andis teada, et taunib ebateaduslike sõnumite ja valeinfo levitamist, mis võib inimeste ohutunnet vähendada. Kehtiv rahvatervise seadus annab terviseametile võimaluse algatada tervist kahjustava valeinfo levitamise korral järelevalvemenetluse.

Haapsalus on eksitavad reklaamid üleval nii linnavalitsuse ees olevas bussipeatuses, Okase muuseumi bussipeatuses kui ka Tamme bussipeatuses.

Tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalve amet ütles Pärnu Postimehele, et reklaami osas menetlus aktiivselt käib. „Me näeme, et reklaam ei vasta reklaamiseadusele, kuivõrd sisaldab teavet, mis viitab veebilehele, kus esitatakse valeteavet kloordioksiidi kohta, mis võib mõjutada inimese tervist. Kaalume nii selle reklaami kui seal sisalduva väärinfo kõrvaldamise võimalusi ning reageerime esimesel võimalusel,” ütles ameti kommunikatsioonijuht Airi Ilisson.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis tänasel koroonapandeemiast kõneleval pressikonverentsil, et kui keegi soovib raha teenida inimestele mingi mürgivedeliku müümisega, on tal selle suhtes nulltolerants.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments