Hannes Rumm: poolvabad valimised märtsis 1990

Hannes Rumm. Foto: Arvo Tarmula

Kirjutasin Haapsalus elavale 75aastasele tädile ja küsisin, kas ta mäletab, kelle poolt hääletas 18. märtsil 1990. aastal Eesti NSV Ülemnõukogu valimistel.

„Meie hääletasime Andres Ammase poolt,” vastas tädi kohe enda ja abikaasa nimel. „Ammas oli suur eestimeelne mees, kes oskas oma seisukohti alati hästi põhjendada. Ja asutas ajalehe Lääne Elu,” lisas ta põhjenduseks.

Märtsis 1990 toimunud valimised meenusid põhjusel, et otsisin infot tänavuse suure juubeli kohta, möödub ju tänavu 20. augustil 30 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest. See on üks neist päevist, mis on igale kaasaegsele inimesele eluks ajaks mällu sööbinud ning mille kõik hiljem sündinud on ajalootunnis põhjalikult selgeks õppinud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Meeli
3 aastat tagasi

poolkõvad artiklid

kodanik
3 aastat tagasi

Ma vaikselt lootsin, et Rumm kaob Lääne Elust koos Karnauga. Aga ei kadunud.

parteitu
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

umbrohi ei kao lihtsalt, sellest lahtisaamiseks on vaja ausate inimeste visa tööd!

Tegelikult
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Miks peaks? Hannes Rumm kirjutab väga hästi! Kui ei meeldi, võiksid ise koos oma kamraadidega LE kommentaariumist kaduda!

Peter
3 aastat tagasi

Seda iseseisvuspäeva pole enam vaja, vahepealsed rummid on siia laga tekitanud, mille pärazt peaks häbi olema. Väga häbi.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Peter

Sinul võibolla küll