Vaktsineerimise info saamiseks tuleb oma eesti.ee postkasti suunata

Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula
Koroonavaktsiin. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäevast edastab haigekassa 60-69-aastastele inimestele vaktsineerimise infot riikliku postkasti kaudu. Info kättesaamiseks tuleb riigiportaalis www.eesti.ee asuv postkast enda isiklikule meiliaadressile edasi suunata.

Haigekassa testib uut viisi, kuidas kutsuda inimesi vaktsineerimisele. Piloteeritav lahendus võimaldab inimestele saata teavituse vaktsineerimise võimalusest @eesti.ee meiliaadressile. Selleks, et inimene saaks kätte e-kirja, mis võimaldab tal valida sobiva aja vaktsineerimiseks, peab ta sisenema riigiportaali eesti.ee. Portaali saab siseneda ID-kaarti, Smart-ID või mobiil-ID-d kasutades. Seejärel tuleb suunata oma @eesti.ee e-posti aadressi igapäevasele e-posti aadressile. Teateid saab suunata ka oma lähedaste e-posti aadressile.

Säärase informeerimise eesmärk on vähendada perearstikeskuste koormust, et nad saaksid keskenduda kõige olulisemale ehk vaktsineerimisele. Kaugem eesmärk on kirjaliku teavituse kaudu informeerida ära kogu Eesti elanikkond.

„Praegune lahendus ei ole lõplik. Koostöös Haigekassaga otsime lahendusi, kuidas selline oluline info võimalikult paljudele inimestele kättesaadavaks teha. Ühe võimalusena kaalume ka lahendust, mis kuvaks infot vaktsineerimise kohta riigiportaalis ka siis, kui inimene ei ole suunamist teinud. Ehk kui inimene siseneb kunagi hiljem riigiportaali, siis ta näeb sinna varem laekunud infot,” ütles RIA peadirektori asetäitja Margus Arm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments