Galerii: hiidlased tähistasid Eesti riigi aastapäeva Poisi juures

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EV 103 Kärdla kiriku asuva hukkunud hiidlaste mälestusmärgi juures. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaal algas Eesti sünnipäev täna hommikul kell 7.39 Kärdla Keskväljakul piduliku lipuheiskamisega.

Ennelõunal mindi aga, nagu ikka, Poisi juurde. Hiidlased on, nagu ikka vabariigi tähtpäevi Kärdla kiriku juures asuva mälestusmärgi ehk Poisi juures tähistanud. Hukkunud hiidlaste mälestusmärk, mida hellitavalt Poisiks kutsutakse, on pühendatud kõigile Hiiumaalt pärit sõduritele, kes hukkusid Teises maailmasõjas ning seda sõltumata, mis poolel keegi võitles.

Mälestushetkel osalesid Kaitseliidu Hiiumaa malevkond, Naiskodukaitse, Kodutütred ja Noored Kotkad, politsei- ja piirivalveamet, samuti valla ja Kärdla koguduse esindajad.

EELK Kärdla koguduse õpetaja preester Hüllo-Kristjan Simson pidas päevakohase jutluse.

Eesti riigi aastapäevakõne esitas Kaitseliidu Hiiumaa malevkonna pealik leitnant Mart Reino, teda täiendas kaitseliitlane Urmas Selirand, kes edastas Soome relvavendade tervitussõnad.

Mälestussamba juurde, hukkunud hiidlaste nimedega tahvlite jalamile asetati pärgi ja lilli.

Hiidlased alustasid aasatpäeva tähistamisega tegelikult juba laupäeval, kui vallavolikogu esimees Aivar Viidk ja vallavanem Hergo Tasuja andsid Kärdla Keskväljakul Eda Tärgile, Mart Mõnistele ja Inge Taltsile üle Hiiu maakonna teenetemärgid. Seitsmele inimesele anti Hiiumaa valla tänukiri.

Täna avalikustatakse valla Youtube’i kanalil ka Eesti vabariigi sünnipäevale pühendatud videolugu. „Videoloos astuvad üles lauljad, tantsijad, pillimängijad üle Hiiumaa ja ka Hiiumaa valla selleaastased tunnustatud,” ütles valla avalike suhete spetsialist Liina Siniveer.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments